מתח לקראת המסחר במטבע זר השבועי. המשקיעים שואלים את עצמם האם הדולר יפרוץ את המחסום הפסיכולוגי של רף הארבעה שקלים.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר שלאחר הדרמה בשוק המט"ח המקומי בשבוע שעבר, הדולר-שקל פותח שבוע חדש במומנטום חיובי והוא בוחן את רמת המפתח ב-4. "לפחות על פניו, כל הגורמים תומכים כעת בפריצה של המחסום הפסיכולוגי הזה כבר בימים הקרובים".
בעקבות הורדת ריבית המפתיעה שביצע בנק ישראל ושורה של התבטאויות מדיניות מרחיקות לכת, זינק הדולר-שקל זינק בשבוע שעבר ביותר מ-15 אגורות (!), מרמת הפתיחה של השבוע ב-3.845 ועד אזור 3.985. לאור העובדה כי המומנטום החיובי של הדולר-שקל נמשך כבר חמישה ימים ברציפות, נראה כי למהלך של בנק ישראל היה השפעה משמעותית על יחסי הכוחות בין הדולר לשקל, וזאת לאחר כמה שבועות של סטטוס קוו.
בעולם, לאחר שבוע של דשדוש הדולר סיים את השבוע חזק, כאשר מדד הדולר שוב נסחר מעל רמת 95, ברמה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2006. מדד הדולר סגר בשבוע שעבר חודש שמיני ברציפות של עלייה, הרצף החודשי הארוך ביותר מאז 1976. מה שהניע את הדולר מעלה היו בעיקר מדד המחירים לצרכן של חודש ינואר, שהתעלה מעל המצופה, ושורה נתוני מקרו חיוביים ששוב הגבירו את הציפיות להעלאת ריבית בחודשים הקרובים.
ובהקשר זה, דוח התעסוקה אשר יתפרסם השבוע ביום שישי עשוי להוסיף לרוח הגבית של הדולר. על פי התחזיות המוקדמות, הדוח צפוי להצביע על תוספת של 250 אלף משרות וירידה של האבטלה לרמת שפל חדשה של 5.6%.
במצב הנוכחי, כאשר בעולם הדולר מציג מומנטום חיובי ואילו בזירה המקומית השקל חבול ומוכה, ייתכן בהחלט שכבר השבוע נראה פריצה של רמת 4. זהו המחסום הפסיכולוגי שבנק ישראל מעוניין שיישבר. הצמד נכשל בשלושת ניסיונותיו האחרונים בחודשיים האחרונים לפרוץ את המחסום. אם יצליח הפעם, הדבר עשוי לסמן את המהלך השורי הבא של הצמד. לאור פריצות השווא בחודשיים האחרונים, חשוב יהיה להמתין להתבססות של מספר ימים מעל רמה זו לפני שיהיה אפשר להכריז על פריצה אמיתית".