נהגים לא יחויבו להחזיק רישיון נהיגה ורישיון רכב בעת הנהיגה. שר התחבורה ישראל כץ חתם היום (רביעי) על התקנה החדשה, שתובא לאישור ועדת הכלכלה של הכנסת. התקנה החדשה אמורה לצמצם את הביורוקרטיה לציבור הנהגים ותחסוך מהם קנסות מיותרים, כאשר הם עלולים להיתפס ללא רישיון באמתחתם.
"ביטול החובה להחזיק רישיונות נהיגה ורכב בעת הנהיגה, יחסוך מהנהגים גם את הצורך בהנפקת כפל רישיונות נהיגה ורכב, ויסייע למשטרה במלאכת הזיהוי והאכיפה של הנהגים בכבישים", ציין עוד כץ. על פי התקנות כיום, חלה חובה על הנהגים להחזיק ברשותם רישיון נהיגה ורישיון רכב בעת הנהיגה. הקנס על אי החזקת רישיונות ברכב עומד כיום על 100 שקלים.
עם אישור התקנות, יוכלו הנהגים להחזיק ברשותם אחד מאמצעי הזיהוי הבאים: תעודת זהות, דרכון ישראלי או רישיון נהיגה. בדיקת תוקף הרישיונות תתבצע באמצעות מסופי ניידות המשטרה, המחוברים און ליין למשרד התחבורה ונמצאים כיום בכל ניידות התנועה.
במשרד התחבורה הבהירו, כי הדרישה לנשיאת תעודת ביטוח חובה של הרכב נותרת בעינה. התקנה החדשה אושרה על ידי משרד המשפטים ועם אישורה על ידי ועדת הכלכלה של הכנסת ופרסומה ברשומות, היא תיכנס מידית לתוקף.
השר כץ ציין כי התקנה החדשה היא חלק משורה ארוכה של שינויים שמבצע משרד התחבורה בשירותי הרישוי. בין השינויים הבולטים היא ההחלטה על הארכת תוקף רישיונות הנהיגה עד גיל 70, שתאפשר חיסכון של מאות שקלים באגרת הרישוי.