סיוון רהב מאיר, עיתונאית ותיקה ובכירה שוחחה היום (רביעי) עם גבי גזית ב-FM103 וקראה להילחם בהתמכרות לניידים עם יוזמה חדשה. "אני מתבשלת עם הרעיון הזה בתוכי המון זמן וקראתי בהרצאה בירושלים להקים את תנועה לשפיות סלולארית. אני חושבת שזה קריטי לכולנו. מאז אני מוצפת בתגובות כולל היוזמה של כמה אימהות אותה מובילה מוריה שפירא. מאוד הזדהיתי עם היוזמה שקוראת לא להיות זמינים לנייד במשך שעתיים ביום". 



רהב מאיר הוסיפה: "צריך שעתיים ביום שיוגדרו מראש שכולם ידעו לא לפנות אלינו. אני חושבת שזה רלוונטי גם לרווקים, לסבתות, למורים, הורים, חיילים ונוער. כולנו נהיים פחות אנושיים עם הזמן. יש לי חברות סטודנטיות רווקות שלא מצליחות להתרכז בעבודת הסמינר וכתוצאה מהיוזמה הם אשכרה מכבות את המכשיר. אני מעריצה אותן על כך. עלינו ליצור נורמה שבה לא מנומס לפנות אלינו בשעות מסוימות. אפשר גם לכתוב בשורת הסטטוס ב'וואטסאפ' דברים כמו: 'אם אני לא זמין, סימן שאני בן-אדם' או לציין את שעות חוסר הזמינות שלנו. ככל שהניו מדיה והרשתות יתקדמו נזדקק לפתרונות אנושיים כתנועת נגד". 




ואם בתור עיתונאית לא תהיי זמינה לעלות לשידור באירוע חריג?

"זו שאלת השאלות וזו המשמעות של להתנתק. במקרה הזה אי אפשר להיגמל לגמרי מהנייד, זה לא כמו אלכוהול שאפשר פשוט להפסיק. אם הייתי מתכנתת הייתי מחפשת את הפתרון שרק המקרים החריגים יצוצו לנייד באותן שעות". 

העיתונאית הוסיפה כי "צריך לדעת להעיף את קבוצות הקשקשת באותן שעות ולאפשר רק לאנשים חשובים ליצור עמי קשר. יש אפליקציות שיוצרות אצלנו הכל מהר. איפה אותן אפליקציות שייצרו לנו את הדברים יותר לאט? אנחנו לא שמים לב, אך אנחנו חווים נסיגה באנושיות".


עריכה: איתמר זיגלמן