הריב הזה בין המחנות של הדיירים לא הסלים סתם ככה. האח הגדול עשה הכל בשביל לגרום לאיבה בין המחנות. הוא הזיז את הדיירים הוותיקים החוצה ונתן להם לצפות בחדשים תופסים את מקומם. בנוסף לזה, התחרות בין הקבוצות וההפרדה לשני אזורים שונים בבית לא אפשרו להם להכיר ולהוריד להבות. ניכר שהאח הגדול רצה ליצור את האווירה הקשה הזו, וזה בהחלט השתלם לו. פתאום מסע הכיבושים הברברי של הדיירים החדשים את הבית, והיחס העוין שלהם כלפי הוותיקים במשימה, הצליח לגרום לנו הקהל לחוש חמלה כלפי הוותיקים ולצדד בהם. כמו שגל רובין הבינה מזמן, הפוזיציה של הקורבן היא בדיוק המשבצת הנכונה להיות בה בריאליטי.
נעמה הייתה בהלם מהתגובה של גל. היא מאוד נפגעה ממנה, כי לא הייתה לה שום כוונה רעה. התגובה האגרסיבית של גל לנעמה הגיעה משום מקום וגרמה אפילו לדיירים הוותיקים להרים גבה, בדגש על אלירן שאמר שהיא "סתם רעה". והאמת שאני מסכים איתו. גל ניסתה להסביר את ההתפרצות שלה בכל מיני תירוצים, ובראשם שחשוב לה "לבדל" את עצמה, ושהיא לעומת נעמה כבר לא במצב הישרדותי מול הילדים שלה. תסלחו לי, אבל הטיעונים שלה היו פשוט כל כך מופרכים. תחשבו איך גל הייתה מגיבה אם מישהו אחר היה מבטל את האימהות שלה כמו מה שהיא עשתה לנעמה - זה לא היה עובר בשתיקה. לרוב גל מצליחה לתמרן את כולם בלי להשאיר עקבות, אבל הפעם טביעות האצבע שלה היו מרוחות בזירת הפשע.
לבסוף, יש מסקנה שעלתה לי מהפרק הזה, והיא כמה תקשורת בין אישית היא דבר חשוב. הדיירים הגיעו אומנם חמים אחד על השני מראש, אבל היו כל כך הרבה רגעים שבהם הדעה הקדומה הזו פשוט גרמה להם לשפוט לחומרה, וזה קרה בשני המחנות. לדוגמה, טל הרגישה שנעמה מגלגלת לה עיניים דווקא ומתגרה בה, למרות שלא היה לזה שום קשר אליה. לעומת זאת, הדיירים החדשים הרגישו שהודיה מתריסה נגדם כי לא אמרה להם שלום. בשני המקרים זו הייתה טעות, ולא הייתה כוונת זדון. כמה מילים בשפה וטון חביב היו יכולים לפתור בקלות את הקצרים הללו, אבל בגלל שהכל התנהל בצעקות וכעס, הלהבות רק התלהטו ואי ההבנה גדלה. אולי כולנו ננסה ללמוד מזה לתקשר יותר, במקום להניח הנחות.