+ אני לא טיפוס שאוכל בבוקר. הילדים מעירים אותי בדרך כלל סביב 6 בבוקר, ואז אני מתחילה את היום בקפה עם חלב (הילדים שלי יודעים שאסור לדבר איתי לפני הקפה הראשון של הבוקר).
+ רוב היום אני במטבח, כך שאם תופס אותי רעב, אז אשקיע בפרוסת לחם עם קצת גבינת ריקוטה ועגבניות שרי. אני לא אוהבת לנשנש, ואני נמנעת מחטיפים. אגב, אם לא אכין לעצמי פרוסה, אז אגנוב איזו פריכית תירס או אורז.
+ תחום העיסוק שלי הוא סדנאות אוכל איטלקי, ותמיד שואלים אותי אם לא נמאס לי מפסטות ופחמימות. אז לא, לא נמאס לי. תמיד אשמח להכין פסטה, לא משנה באיזו שעה של היום. אם חם מדי, אכין רוטב קליל על בסיס שמן זית. בחורף אני משתוללת.
+ אני לא תמיד מצליחה לשמור על תזונה מאוזנת. אני משתדלת לאכול יותר ירקות, לשתות יותר מים ולהפחית מתוקים כשלא באמת צריך.
+ הילדים שלי קטנים (6 ו-3), אז הם עדיין בשלב של פסטה בלי רטבים. אני משתדלת לתת להם לטעום דברים חדשים ולפתח להם את הטעם. בדרך כלל אוכלים אוכל ביתי ולא מעובד, אבל בגלל שהמקרר שלי נראה כמו מעדנייה הם מתפנקים.
+ במזווה שלי תמיד תהיה פסטה יבשה. למרות שאני מכינה פסטות טריות בעצמי, לפעמים בא לי פסטה אל־דנטה כמו שצריך, עם צנצנת ארטישוק א־לה רומנה, עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה, גלייז של בלסמי, כי בתכלס זה מה שסלט צריך.
+ כשאני באמת חוטאת, אני אוכלת נוטלה בכפית. זה היה החטא שלי מאז שהייתי ילדה. במשך שנים נמנעתי מלהכניס נוטלה הביתה, אבל גם הילדים אוהבים לפעמים, אז אני מסתירה את הצנצנת עמוק במזווה.
+ מה שאני הכי אוהבת להכין זה פסטה עם רוטב פסטו. יש לי תמיד צנצנת של פסטו במקרר. כל מי שעובר בבית עובר גם בצנצנת, כי זה מתאים גם לכריך וגם לסלט פסטה קר, למשל, וכמובן לרוטב חם לפסטה.
+ יש ימים שבהם אני מסיימת סדנאות לקראת חצות. אני טועמת כל מה שאני מגישה, אבל משתדלת לא לאכול בלילה. אני אוכלת כריך לפני הסדנה ושותה הרבה. פעם אמרו לי שלא כדאי לאכול אחרי 6־7. בערב אני משתדלת לעמוד בזה.
הבלוג של רומי לאוהבי אוכל בארץ המגף
המתכון לרוטב פסטו (לפסטה)
חישוב כמות השום היא שן שום על כל 30 עלי בזיליקום קטנים.
(אורלי פיינה דיאטנית קלינית, מנהלת תחום תזונה, אסם־נסטלה)
הטיפים שלי:
1. להקשיב לגוף: זה הזמן לאמץ או לחזק הרגלי אכילה קשובה ולתת לתחושות השובע והרעב להנחות אתכם בבחירת המזון המתאים ואופן האכילה.
2. לא לדלג על ארוחות: הקפידו על שלוש ארוחות עיקריות ולפחות שתי ארוחות ביניים. המאתגרת ביותר היא ארוחת הבוקר שרובנו נוטים לדלג עליה משיקולי זמן. המחיר של דילוג על ארוחת הבוקר יכול להשפיע על תפקודכם לאורך כל שעות היום ועשוי לגרור רעב מתמשך המעודד אכילת יתר.
3. לגוון: מזונות שונים מכילים רכיבי תזונה שונים, ולכן רצוי בכל יום לשלב מזונות משש קבוצות המזון העיקריות: דגנים, בשר וקטניות, חלב ומוצריו, שמנים, פירות וירקות. העדיפו דגנים מלאים או דגנים המועשרים בתוספת סיבים תזונתיים, כמו סדרת התוספות של אסם פלוס.
4. לשלב המון ירקות בכל צורה וצבע: הם טעימים, משביעים ומכילים ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאותנו. ירקות מצבעים שונים מכילים רכיבים תזונה מגוונים, ולכן מומלץ לשלב ירקות במגוון צבעים ובמגוון צורות הכנה: טריים, מבושלים, מאודים, צלויים ואפילו מיובשים.
5. לשתות מספיק מים: המינון המומלץ למבוגר הוא 10 כוסות מים ביום. מעבר לסגולותיהם הבריאותיות ולהשפעתם המיטבית על תהליכי העיכול ועל חילוף החומרים, למים יש גם השפעה על המראה החיצוני ועל גמישות העור.