+ אני מתחיל את היום עם טוסט גבינה עם רוטב פיצה וזיתים. זה קורה כשאני בדרך ליום עבודה בבוקר, כי אין לי זמן לאכול בבית. רק כשאני קם מספיק מוקדם אני מכין לי כריך חביתה וירקות, כדי לאכול בדרך.



+ בתיק, במקרה הטוב, אפשר למצוא מסטיק. באופן כללי, אני לא בנאדם של מתוק, אז אין לי חטיפים בתיק. לידי יש תמיד נשנושים כמו ופלים או עוגיות, אבל אני משתדל להימנע מהם ולאכול רק בזמן הארוחות. ברגעים קיצוניים אני לוקח חטיף אנרגיה.



+ אני הכי אוהב לבשל ארוחות לשבת, כי זו הארוחה המשפחתית של השבוע שבה כולנו יושבים יחד סביב השולחן. בדרך כלל זו גם ארוחה גדולה יותר, כי יש בה מנה עיקרית, תוספות וסלטים וגם זמן ההכנה ארוך יותר ואנחנו גם מכינים לאשתי אוכל לכל השבוע.



+ את ארוחת הצהריים אני מכין בעצמי ממוצרים טריים ואיכותיים. אין אצלי אוכל מעובד. ובכל ארוחה יש סלט טרי וירק מבושל. לעבודה אני לוקח אוכל שבושל מראש עם ירקות ותוספות.


"אצלי אין אוכל מעובד". אסף כהן
"אצלי אין אוכל מעובד". אסף כהן


+ במהלך היום הילדים אוכלים במסגרות, והאוכל שם לא מפוקח על ידי, אבל נראה שזה מאוזן. לילד בבית הספר אני מוסיף תמיד ירק טרי חתוך ועוד משהו כמו גבינה צפתית או זיתים. ילדים אוהבים ממתקים וחטיפים, ואני מאפשר באופן מבוקר.

+ במזווה שלי תמצאו מוצרים יבשים כמו פסטות, פתיתים, קוסקוס, רסק עגבניות ושימורים ועוד מוצרי בסיס. אני משתדל לא לאגור אוכל, כדי שאפשר יהיה לחדש סגנונות ומתכונים. בדרך כלל חושבים במהלך השבוע על מה שנרצה לאכול ולפי זה קונים למזווה.

+ פעם בחודש או חודשיים אני אוכל המבורגר של חוטאים - כזה עם כל התוספות ומכל הבא ליד, למשל גבינות, בשרים וצ'יפס. זה בשביל הנשמה. גם כנפיים מוקפצות ברוטב זה משהו שאני משתדל לצמצם. אבל פעם בחודש מול משחק של מכבי – חובה!

+ אני הכי אוהב להכין חזה עוף ממולא בירקות בתנור. אנשים לא מבינים כמה זה טעים וקל להכנה. זה קורה בכל פעם שיש חזה עוף ואני רוצה לשדרג אותו מסתם שניצל. אפשר למלא חזה עוף כמעט בכל: ירקות מוקפצים, פטריות, עלי תרד ועוד.

+ הטיפ הכי טוב שקיבלתי היה מהמורה שלי לבישול השף איציק פיינשטיין: להשתדל לאכול אוכל שבישלתי בעצמי.

לבלוג של אסף
 

חזה עוף ממולא פלפל אדום – בתנור

מרכיבים
• חזה עוף - 1 עדיף גדול
• פלפל אדום - 1
• בצל - 1 קטן
• פרורי לחם - לפי הצורך
• מלח - לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס - לפי הטעם - מומלץ בנדיבות
• בזיליקום - רבע כפית
• שמן קנולה - לפי הצורך
• שמן זית - לפי הצורך

חזה עוף ממולא פלפל אדום
חזה עוף ממולא פלפל אדום


הוראות הכנה
* חותכים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
* חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי חצי ס"מ.
* מחממים קצת שמן קנולה במחבת.
* כשהשמן חם מוסיפים את רצועות הפלפל והבצל.
* מוסיפים מלח, פלפל שחור ומעט בזיליקום ומקפיצים עד שהבצל מזהיב יפה.
* מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
* בזמן שהפלפל והבצל מתקררים לטמפ' החדר מתחילים לטפל בחזה העוף.
* מנקים את חזה העוף מעצמות ושאריות שומן.
* מחלקים את חזה העוף ל-2 חלקים - וכל חלק פורסים באמצע כך שנוצרים 4 נתחים.
* עם פטיש שניצלים משטחים מעט את הנתחים (שלא יהיו דקים דקים - אלא רק מעט דקים).
* מכינים בצד 4 קיסמים.
* משמנים במעט שמן קנולה תבנית לתנור.
* מכינים קערה עם פרורי לחם.
* מניחים נתח של חזה עוף על משטח עבודה.
* על הנתח מניחים רבע מכמות הפלפלים והבצל המוקפצים.
* מגלגלים באופן הדוק עד הקצה - ותוקעים קיסם מלמעלה עד לצד הסוגר.
* מעבירים את חזה העוף המגולגל לקערת פרורי הלחם ומצפים אותו בפרורים מכל היכוונים (אין צורך בביצה).
* מעבירים את חזה העוף המצופה לתבנית המשומנת על הצד הסגור.
* חוזרים על הפעולה לשאר חזה העוף.
* מזליפים שמן זית על גבי כל אחד מחזה העוף הממולאים.
* מכניסים את התבנית לתנור ל25 דקות בחום של 190 מעלות.
* מוציאים מהתנור, שולפים את הקיסם, חותכים לפרוסות ומגישים.

זהו! מוכן! מומלץ להגיש על מצע סלסה מהירה שמכינים מהרתחה וערבוב של חצי כוס צ'ילי מתוק ו-2 כפות רסק עגבניות.

הפרויקט בשיתוף מעריב ואסם