+ הדבר הראשון שאני שותה בבוקר זה קפה. זה מרגיע את הגוף ואת הנפש, וגם כיף לשתות משהו חם כשמתעוררים. אחרי שעה אני אוכלת פירות ויוגורט, וזה מחזיק אותי עד הצהריים.
+ הילדים שלי אוהבים מתוק, אבל למזלי גם הם למדו להקפיד על המינון. לא צריך לאכול עשר עוגיות בבת אחת, אפשר שתיים. הם אוכלים יחסית אוכל בריא ומזין רוב הזמן, ולכן אין לי הרבה מלחמות איתם. אנחנו מאפשרים להם לאכול פיצות והמבורגרים לפעמים.
+ אני הכי אוהבת להכין עוגת טורט עם קצפת ותותים. אני מכינה אותה כל שנה ביום ההולדת שלי, לפחות שתי עוגות. גם למשפחה וגם לחברים. אני אוהבת את השילוב הקלאסי של עוגה רטובה ועסיסית, קצפת ותותים מתוקים ואדומים. זאת עוגה שהיא גם טעימה וגם חגיגית מאוד.
+ כדי שלא יתפוס אותי הרעב הקטן הזה של אמצע היום, אני תמיד לוקחת איתי פרי כלשהו. אני מקפידה על אכילה של לפחות שלושה פירות ביום. זה בדרך כלל הפתרון שלי. פרי עדיף כמובן על קרואסון או עוגייה.
+ כדי לשמור על תזונה מאוזנת אני משתדלת לאכול אוכל בריא וטעים, וכמעט לא לגעת באוכל מטוגן. אני גם מקפידה על כמויות האוכל ולכן לא נמנעת ממתוקים או מדברים שנחשבים אסורים. הטריק הוא לאכול את הדברים האלה במינון הנכון. מתוקים זה אוכל לנשמה, ולא צריך לוותר עליהם לגמרי.
+ אני הכי אוהבת לאפות עוגות לאירועים של המשפחה שלי. לכל אחד מבני המשפחה יש את העוגה שהוא הכי אוהב (שלושה בנים!), ולכל יום הולדת אני מכינה לפחות שתי עוגות כדי שיהיה מספיק, כי כולם אוהבים את כל סוגי העוגות. זאת יצירה שבאה מאהבה.
+ במזווה אצלי ישנם הדברים הרגילים, כמו פסטות, שימורים (לא הרבה), קורנפלקס וקטניות. למקרי חירום יש גם חטיפי אנרגיה, חטיפים בריאים כמו חטיף תפוח עץ מיובש או חטיפים אפויים. יש גם פריכיות, פירות מיובשים ושקדים/אגוזים.
+ יש לי חולשה למתוקים, ולכן אני לא נמנעת מהם, אלא מקפידה על המינון. כל יום אני מרשה לעצמי משהו מתוק אחד ואוכלת אותו לאט כדי ליהנות ממנו זמן רב יותר. לעומת זאת, אם יתגלגל לי לידיים שוקולד עם מרציפן, אני לא מבטיחה לשמור על המינון הנכון.
+ המדריכה שלי בשומרי משקל אומרת שאוכל בריא זה לא בהכרח אוכל לא טעים. אני מיישמת את העצה הזאת בבישולים הביתיים שלי וגם בבלוג. אני משתדלת להכין תבשילים בריאים יותר, עם יותר ירקות ופחות שומן, בלי להפחית מהטעם.
עוגת הטורט של רוני רוזנצוייג:
• 6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
• 200 גרם סוכר (כוס(
• מיץ מחצי לימון
• קליפה מגורדת מחצי לימון
• חצי כפית תמצית וניל
• 220 גרם קמח (כוס וחצי)
• 1 שקית אבקת אפייה
מלית:
• חצי חבילת תותים
• כף סוכר
• 2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל(
• חבילת אינסטנט פודינג
רוטב סוכר:
• חצי כוס מים
• חצי כוס סוכר
קישוט:
• חצי חבילת תותים
בסיס העוגה:
1. מקציפים חלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב (מתחילים עם החלבונים, מוסיפים את הסוכר רק אחרי שנוצר קצף לבנבן עם בועות(
2. בקערה נפרדת טורפים (אפשר במטרפה ידנית) חלמונים, מיץ לימון, קליפת לימון ותמצית וניל עד שהתערובת קצת אוורירית ובהירה
3. מוסיפים את החלמונים לקצף החלבונים תוך כדי הקצפה במהירות בינונית
4. מקפלים את הקמח ואבקת האפייה לתוך התערובת
5. שופכים את התערובת לתבנית 28 משומנת (גם בצדדים) ואופים 25-30 דקות בחום 170 מעלות
6. מוציאים מהתנור ומחכים שהעוגה תתקרר
מלית:
1. חותכים חצי חבילת תותים (בערך 10-15, לפי הטעם) לקוביות ומפזרים עליהם כף סוכר, מחכים חצי שעה
2. אחרי חצי שעה מועכים קצת את התותים עם מזלג
3. רוטב סוכר - מרתיחים ביחד מים וסוכר ומניחים להצטנן כמה דקות
4. קצפת - מקציפים ביחד את השמנת המתוקה והפודינג לקצפת יציבה
הרכבת העוגה:
1. אחרי שהעוגה התקררה חוצים אותה עם סכין ארוכה לשניים
2. מניחים את השכבה התחתונה על תחתית יפה להגשה ומרטיבים אותה בעדינות עם חצי מרוטב הסוכר
3. שמים את התותים המעוכים עם כל הנוזלים שהפרישו, שיכסו בצורה שווה את העוגה
4. שמים שליש מהקצפת על התותים ומיישרים
5. שמים את השכבה העליונה של העוגה ומרטיבים אותה בשארית רוטב הסוכר
6. עם הקצפת שנשארה מצפים את החלק העליון של העוגה וגם בצדדים
7. לקישוט חותכים תותים לפרוסות דקות ויפות ומניחים בצורת עיגולים מעל העוגה ובצדדים
הפרויקט בשיתוף מעריב ואסם