+ המטבח הוא אהבת חיי. עבורי זה תחביב בלבד, אבל תחביב שאני אוהבת. אני מבשלת לבני משפחתי מאז שהייתי בת 10. לא למדתי בישול או אפייה, את הכל למדתי בבית הספר הכי טוב מבחינתי - הבית של אמא והבית של סבתא תמר ז"ל. סבתא הייתה יקרה ללבי וטבחית בחסד עליון.
+ אני אוהבת את המתכון שלי לפריקסה. אני מכינה את המנה הזו עבור המשפחה וחברים שמאוד אוהבים אותה. המתכון שלי מוצלח ויוצא מדהים, טעים ומנחם. הוא מאוד פופולרי גם בבלוג שלי, בלי להשתחצן, וזה יוצא לי מושלם.  
+ אני אוהבת לבשל אוכל של בית: טרי, מזין, טעים ושעושה טוב לכולם. אני גם מאוד אוהבת לאפות, כי זה מאפשר לי ליצור ולחדש, ומצד שני אני אוהבת לאפות את עוגת הנס קפה ממתכון של סבתא שלי מלפני 50 שנה! 

+ הילדים שלי מאוד מודעים למה שנכנס להם לגוף, ובכל ארוחה יש סלט טרי. הם מנסים לא לאכול בכמויות, אבל יש דברים שהם טורפים, כמו הברקה שהייתה לי לאחרונה - עוגת מרמלדת תות. כשמשהו מאוד טעים, גם הילדים אוכלים.
+ תמיד יש לי בתיק מסטיק או סוכרייה ללא סוכר. בכל מקרה, אני משתדלת לצאת שבעה מהבית כדי לאכול בצורה מסודרת בהמשך. אם אני יום שלם בחוץ, אז אני לוקחת קופסה עם פירות, בעיקר בננות, כי זה בריא ונותן אנרגיה ומצב רוח.

עוגת פקאן. צילום: אינסטגרם
עוגת פקאן. צילום: אינסטגרם

 
+ המזווה שלי עמוס בכל טוב. הכי חשוב הוא קמח כמובן, כדי שיהיה לי ממה ליצור. ויש לי כל סוגי הקמחים. אני עושה מהם קסמים, אז תמיד יהיו לי במזווה. הקמח הלבן הוא האהוב עלי ביותר - אולי לא הכי בריא, אבל הכי נוח לעבודה. 
+ כשאני קמה בבוקר, אני שותה נס קפה בהיר ללא סוכר ויחד עם הקפה אוכלת פרוסת לחם עם גבינה או קרקרים מלוחים. בבוקר אני לא אוהבת לאכול דברים כבדים, ומצד שני אני לא רוצה לצאת מהבית בבטן ריקה, כי אני צריכה הרבה מרץ כדי לעבוד.
+ החטא הקטן שלי הוא בורקס (לא לגלות ע). מדי פעם אני חוטאת ואוכלת בורקס טעים ומשובח, אבל כזה שאני מכינה. לא משנה לי איזה סוג של בורקס, העיקר שאני אכין אותו והוא יהיה טרי. 

+ בערב אני מפסיקה לאכול בשש בערב. אני לא אוהבת ללכת לישון אחרי ארוחה מלאה, אז אני מסיימת את היום בדיוק במה שהתחלתי, נס קפה ללא סוכר עם קרקרים מלוחים. זה מרגיע אותי וככה יותר כיף לי להתחיל את הערב וגם ללכת לישון.  



פריקסה של אופירה



מתכון לפריקסה גם מטוגן וגם אפוי



מצרכים לבצק:


1 ק"ג קמח לבן מנופה


3 כפות סוכר


50 גרם שמרית {2 כפות שמרים יבשים}


2 ביצים


2 כפות ערק


1/3 כוס שמן


3 עד 3.5 כוסות מים פושרים


1 ליטר שמן לטיגון


1 כפית מלח



למילוי:


תפוחי אדמה מבושלים {אך לא מידי} לקרר היטב לפני שחותכים לקוביות.


ביצים קשות.


זיתים שחורים.


לימון כבוש.



סלט מטבוחה טעים וזריז:


בסיר קטן לטגן 2 פלפלים חריפים


להוסיף 4 שיני שום קלופים


להוסיף פחית של עגבניות מרוסקות {ללא שום תוסף}


להוסיף מלח לאדות את העגבניות כ-20 דקות בערך


להוסיף קורט סוכר


בכוס חד פעמית לשים 2 כפות פפריקה מתוקה


ולערבב עם 1/3 כוס שמן לשפוך אל הסיר ולבשל עוד 7 דקות.


ואם רוצים לחסוך את זה קונים פחית עריסה



אופן ההכנה ללחמנייה מטוגנת:


לשים הכל לבצק רך ואחיד מתפיחים פעמיים. גוזרים נייר אפייה לכל לחמנייה.


מניחים נייר, קורצים עיגולים מהבצק ופותחים במערוך, ומגלגלים ללחמנייה. מניחים על נייר ומתפיחים .


מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים עם הנייר לשמור על צורה אחידה (טיפ מקרין גורן המדהימה)


מקררים מעט, ממלאים במילוי ובתאבון.



ללחמניות אפויות בתנור:


ללוש את הבצק, להתפיח פעמיים. לשים נייר אפייה שלם על תבנית.


לקרוץ עיגולים, לרדד ולגלגל ללחמנייה. להתפיח.


למרוח במברשת שמן זית ולאפות ב-180 מעלות עד להזהבה.