בשיתוף עם פזית קונר, קונדיטורית ראשית, סלון האירועים הקומה הרביעית בתל אביב.
עוגת שוקולד פאדג' מושחתת עם גלידת קוקוס ואגוזים
לעוגת הפאדג'
350 גר' מרגרינה
350 גר' שוקולד מריר
180 גר' סוכר
6 ביצים מופרדות
לתערובת האגוזים
100 גר' אגוזי מלך טחונים גס ( אפשר גם כל אגוז אחר שאוהבים)
100 גר' פקאן סיני טחון גס
תבנית מרובעת 20*20 מרופדת בנייר אפייה.
אופן ההכנה
ממיסים שוקולד ומרגרינה בקערה על בן מארי (מעל סיר עם מים). מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים. בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה עד להומוגניות. מעבירים לתבנית אפייה שמונחת בתוך תבנית גדולה יותר עם מים עד חצי גובה התבנית (בן מארי). אופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מצננים במקרר לפחות לשעתיים
הצעת הגשה: לשחרר מהתבנית, לפדר מעט באבקת קקאו ולהגיש עם תערובת האגוזים וגלידת קוקוס.
בנופי עם עוגיות, בננות, קרם לוטוס וגנאש שוקולד
(מתכון ל - 12 כוסות אישיות)
מצרכים
150 גר' עוגיות שאוהבים טחונות ( לוטוס, שוקולד, חמאה וכדומה)
3-4 בננות חתוכות לקוביות
לקרם הלוטוס
צנצנת של ממרח לוטוס
100 מל' שמנת צמחית
200 מל' חלב סויה
לגנאש השוקולד
200 גר' שוקולד מריר
150 מל' שמנת צמחית
50 מל' מים
אופן ההכנה
שמים במיקסר את ממרח הלוטוס, מוסיפים בהדרגה את השמנת והחלב ומקציפים במהירות איטית עד לתערובת הומוגנית. מעבירים את התערובת לשקית זילוף לקירור. ממיסים שוקולד מריר , שמנת ומים בקערה קטנה במיקרו. אז, מרכיבים את המנה: שמים פירורי עוגיות, בננות, קרם לוטוס ולבסוף גנאש שוקולד.
קרמבל תפוחים, קרם שקדים ופירות יער
מצרכים
לקרם שקדים
100 גר' מרגרינה
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה
2 כפות רום
100 גר' שקדים טחונים
2 כפות קורנפלור
לתפוחים
6-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים
1 כוס יין לבן יבש
חצי כוס סוכר
1 כף קינמון טחון
200 גר' פירות יער
לשטרוייזל אגוזים
200 גר' מרגרינה
200 גר סוכר
1 כפית מחית וניל
300 גר' קמח
100 גר' אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
לתפוחים:
מבשלים בסיר תפוחים ויין לבן ומביאים לרתיחה עד שהתפוחים מתרככים מעט. מסננים את התפוחים ומצננים. מוסיפים לתפוחים הקרים את הסוכר והקינמון ומערבבים. לפני הרכבת הקרמבל יש לסנן את התפוחים מהנוזל.
לקרם שקדים:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים אבקת סוכר ומרגרינה עד לקרם אחיד. מוסיפים ביצה ורום וממשיכים לערבב עד לקרם אחיד. לבסוף מכניסים את השקדים והקורנפלור.
שטרוייזל אגוזים:
במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, וניל ומרגרינה לתערובת פירורים. מוסיפים את האגוזים.
להרכבת הקרמבל:
מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומעל מסדרים את תערובת התפוחים ואת פירות היער.לבסוף, מוסיפים את שטרוייזל האגוזים. אופים 30-35 דקות בתנור שחומם מראש ל180- מעלות.