מי שאופה עוגיות בביתו יודע שעולם העוגיות רחב ומגוון. אנו יכולים למצוא שלל סוגי עוגיות - ממולאות, שוקולדיות, בזוקות סוכר ואבקת סוכר, משולבות בסוגי בצק שונים וגם רכות ונימוחות.
יש עוגיות בגוונים שונים ובצורות שונות, אך מטרת כולן היא להשלים את הלגימה מהמשקה החם ולתת לו ערך נוסף.
מדי שבוע אני ממלאת את צנצנת העוגיות הניצבת על השיש במטבח, ומשתדלת לגוון בכל פעם. בעיקר אני אוהבת להכין עוגיות קטנות ומעוצבות בצורה הפשוטה ביותר, כזו שמתקבלת בעזרת קורצני עוגיות. כשילדי היו קטנים נהגתי לערוך איתם אחר צהריים של אפייה. היינו מכינים את הבצק, לשים אותו, ויוצרים ממנו צורות שונות של עו־ גיות, שאותן היינו מסדרים ברווחים שווים בתבנית האפייה ושולחים אל תוך התנור שחומם מראש.
ואז תוך זמן קצר קורה הפלא, ובבית מתפשט ניחוח נעים ומזמין שמושך את כל בני המשפחה כבמטה קסם אל לב לבו של הבית - אל המטבח, כמובן - וזה היה זמן איכות נהדר עם הילדים.
היום בחרתי להציע מתכון לעוגיות שקדים פריכות שנשמרות לאורך זמן. חסרונן היחיד הוא שאם לא שומרים עליהן היטב הן נחטפות במהירות. אז הפשילו שרוולים והתחילו במלאכת האפייה עם הילדים.