מי שאופה עוגיות בביתו יודע שעולם העוגיות רחב ומגוון. אנו יכולים למצוא שלל סוגי עוגיות - ממולאות, שוקולדיות, בזוקות סוכר ואבקת סוכר, משולבות בסוגי בצק שונים וגם רכות ונימוחות.
יש עוגיות בגוונים שונים ובצורות שונות, אך מטרת כולן היא להשלים את הלגימה מהמשקה החם ולתת לו ערך נוסף.
מדי שבוע אני ממלאת את צנצנת העוגיות הניצבת על השיש במטבח, ומשתדלת לגוון בכל פעם. בעיקר אני אוהבת להכין עוגיות קטנות ומעוצבות בצורה הפשוטה ביותר, כזו שמתקבלת בעזרת קורצני עוגיות. כשילדי היו קטנים נהגתי לערוך איתם אחר צהריים של אפייה. היינו מכינים את הבצק, לשים אותו, ויוצרים ממנו צורות שונות של עו־ גיות, שאותן היינו מסדרים ברווחים שווים בתבנית האפייה ושולחים אל תוך התנור שחומם מראש.
ואז תוך זמן קצר קורה הפלא, ובבית מתפשט ניחוח נעים ומזמין שמושך את כל בני המשפחה כבמטה קסם אל לב לבו של הבית - אל המטבח, כמובן - וזה היה זמן איכות נהדר עם הילדים.
היום בחרתי להציע מתכון לעוגיות שקדים פריכות שנשמרות לאורך זמן. חסרונן היחיד הוא שאם לא שומרים עליהן היטב הן נחטפות במהירות. אז הפשילו שרוולים והתחילו במלאכת האפייה עם הילדים.
לפורטל הקולינרי של פסקל
לפורטל הקולינרי של פסקל
עוגיות שקדים פריכות
החומרים:
ל־50־60 עוגיות:
500 גרם (3.5 כוסות) קמח מנופה
200 גרם מרגרינה / מחמאה
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן
1 עד 1.5 כוסות מים
1.5 כוסות סוכר
200 גרם מרגרינה / מחמאה
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כוס שמן
1 עד 1.5 כוסות מים
1.5 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפות טחינה גולמית
שלושת רבעי כוס שקדים מולבנים ופרוסים (או שבבי שקדים)
לעיטור:
לעיטור:
0.5 כוס חצאי שקדים
0.5 כוס אבקת סוכר
0.5 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ולשים יחד עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים למקרר למשך כשעתיים.
2. מחלקים את הבצק לשניים, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי % סנטימטר. משתמשים בחרצן עוגיות לקריצת הצורות הרצויות.
3. בתבניות המרופדות בנייר אפייה מסדרים את העוגיות ברווחים שווים. מניחים במרכז כל עוגייה חצי שקד, ומהדקים קלות.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, במשך 20־25 דקות, עד הזהבה קלה.
5. מוציאים מהתנור, מצננים אותן מעט, ובוזקים מעליהן מעט אבקת סוכר.