בזכות המגוון הרחב בטקסטורות, בצורות, במרקמים ובטעמים של הירקות, אפשר ליצור מהם ארוחה טעימה ומזינה, כמו למשל כריך בטטה וגבינת עזים לצד ירקות אפויים
פסקל פרץ-רוביןכריך בטטה וגבינת עזים (צילום: פסקל פרץ רובין)
עולם הירקות הוא עולם שלם של תחושות, טעמים, מרקמים ובעיקר רגשות. עם הירקות אנו מנהלים מערכת יחסים מורכבת ואנו אוכלים אותם כמנה עיקרית וכתוספת בצד.
יש אנשים שמאז ומתמיד אהבו ירקות, ויש אנשים שהתחברו אליהם מהפן הבריאותי, שמירה על ערכים תזונתיים והעושר הבריאותי המצוי בהם. אני אוהבת אותם בעיקר בזכות המגוון הרחב שלהם: הטקסטורות, הצורות, המרקמים והטעמים השונים, ומשום שאפשר להכין מהם מנות פשוטות, מורכבות, מיוחדות ואיכותיות. בחרתי להציע שני מתכונים פשוטים להכנה ומפתיעים בהגשה ובטעמם המיוחד.
לפורטל הקולינרי של פסקל
פרוסות בטטה משולבות עם פרוסות גבינה, שעוברות טיגון קצר וכך הן הופכות להיות כריך רך וחמים המפתיע בכל נגיסה; ותוספת קלה להכנה של ירקות כמו קולרבי, לפת, קישוא ותימין שיוצרים סימפוניה של טעמים. מסתפקים בקילוף, חיתוך, תיבול, והופ לתנור. שם הכל כבר קורה מעצמו. התוספת מושלמת גם לצד מנת דג.
טיפסקל
אם אתם מקפידים על הגזרה, הכינו את כריכי הבטטה עם פירורי לחם מופחתי שומן, הנמכרים במרכולים, ובמקום לטגן את הכריכים, ניתן לאפות אותם בתנור.