הוא נראה כמו לימון, אך הוא קטן יותר, ירוק יותר ומלא יותר במיץ בעל חמיצות מעודנת.



הליים הוא פרי עשיר ברכיבים תזונתיים שתורם רבות לבריאות הגוף. מוצאו של הליים, ממשפחת ההדרים, בדרום-מזרח אסיה, בעיקר הודו. הוא גדל גם במקסיקו, ברזיל, פלורידה, קליפורניה וטקסס. בשנים האחרונות הליים גדל בצפון הארץ בחוות תקוע, המשווקת את המוצר לחנויות ברחבי הארץ.



עונת הליים מתחילה לקראת הקיץ. לכן עכשיו הם מככבים בשווקים, ואפשר להכין מהם ובשילובם מבחר מטעמים כמו עוגות, סלטים ורטבים ואפילו לשדך להם דגים, או כמובן לשלבם בהכנת קוקטיילים, אלכוהוליים או לא. לליים קליפה ירוקה ודקה, ולא תמצאו בו חרצנים.




הליים. צילום: בועז לביא 


לכבוד עונת הליים, אני מגישה לכם מתכון לעוגת ליים מפתיעה וקלילה המשלבת שמן זית.



לפורטל הקולינרי של פסקל



עוגת ליים ושמן זית


החומרים לשתי תבניות אינגליש קייק / תבנית עגולה 24*26 / 14 מאפינס


4 ליים - קליפה מגוררת ומיץ


1 כוס שמן זית או אחר


4 ביצים


1 כוס ורבע סוכר


2כוסות קמח תופח מנופה



לציפוי:


1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר


1 כף מיץ ליים + 3 כפות מים (או רק מים)


קליפה מגוררת מליים אחד



לקישוט: קליפת ליים מגוררת



אופן ההכנה:


1. טורפים בקערה את כל החומרים למעט הקמח. מוסיפים תוך כדי בחישה את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.



2. מעבירים את בלילת הבצק לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים.



3. בקערה בינונית מערבבים את חומרי הציפוי לנוזל סמיך (אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד כף מים). יוצקים את הציפוי על העוגה ונותנים לציפוי לנזול לשולי העוגה.



4. מפזרים על פני ציפוי העוגה מעט קליפת ליים מגוררת.



טיפסקל


• כשקונים ליים, בוחרים את הפירות המוצקים והכבדים ביחס לגודלם, בעלי קליפה מבריקה וגוון ירוק עמוק ללא כתמים חומים. לליים יש נטייה להפוך לצהוב עם הבשלתו, אך טעמו משובח יותר כאשר הוא עדיין ירוק.



• אפשר לוותר על הכנת הציפוי. במקרה זה מוסיפים לחומרי העוגה עוד רבע כוס סוכר.