אדום או לבן, קברנה או שרדונה. שולחן החג לא יהיה שלם ללא היין המושלם.
רגע לפני שנפתחת עונת החגים ריכזנו עבורכם את מיטב היינות שישדרגו את הארוחות, לחיים.
יקב תבור משיק יין חדש בסדרה היוקרתית שלו “אדמה II”: זֹהר 2014 – בלנד של ענבי סוביניון בלאן, שרדונה, רוסאן וקולומברד.
מחיר: 79 שקלים.
בשורה התחתונה: יין ארומתי ופירותי במחיר נוח. מעולה לפתיחת הארוחה. בעל גוף בינוני, מתאים מאוד עם מנות דגים, עוף וירקות.
יין של יקב תבור מסדרת "אדמה II". צילום: איה בן עזרי
יקבי כרמל השיקו את קברנה סוביניון, כרם סומקה 2012 מסדרת Carmel Single Vineyard, סדרת הדגל של היקב. זהו יין שני בסדרת “הכרם היחידני”, שמגיע מסומקה שבצפון רמת הגולן.
מחיר: 120 שקלים.
בשורה התחתונה: יין בעל גוף מלא וסיומת מעודנת. יש לו גוון ארגמני וניחוח טבקי־פירותי. מתאים מאוד בליווי אוסובוקו או צלעות טלה.
בשורה התחתונה: יין בעל גוף מלא וסיומת מעודנת. יש לו גוון ארגמני וניחוח טבקי־פירותי. מתאים מאוד בליווי אוסובוקו או צלעות טלה.
קברנה סוביניון של יקבי כרמל
סופרייר, פטי ורדו 2010 של יקבי ברקן. יין שיוצר במהדורה מוגבלת בת 6,400 בקבוקים, ומורכב מ־96% ענבי פטי ורדו ו־4% קברנה סוביניון.
מחיר: 225 שקלים.
בשורה התחתונה: יין שיושן 20 חודשים בחביות אלון. יש לו גוון אדום עז וטעמים מורכבים שמתפתחים עם הזמן, ובהם רמז לפירות יער, רימונים ותבלינים.
סופרייר, פטי ורדו 2010 של יקבי ברקן. צילום: יח"צ
סופרייר, פטי ורדו 2010 של יקבי ברקן. צילום: יח"צ
יין אדר מבציר 2008 של יקב ELVI הספרדי. היין משלב בלנד של ענבי קברנה סוביניון, פטיט ורדו וסירה, שגדלו בריבירה דל חוקאר בספרד.
מחיר: 79 שקלים.
בשורה התחתונה: ליין יש צבע דובדבני עשיר, חומציות מאוזנת וטעם פירותי. בנוסף הוא בעל טאנינים רכים וסיומת ארוכה. מתאים מאוד לצד בשר ותבשילים.
יין אדר מבציר 2008
יין של יקב טפרברג
מארז לרגל חגי תשרי של יקב עמק האלה. צילום: אסף לוי
פרימיום 3400 אמרלד ריזלינג של יקבי ירושלים
מלבק 2012 של יקבי רמת הגולן
שרדונה גליל עליון 2013 של יקב רקנאטי – יין שחציו יושן בחביות עץ אלון צרפתי מבורגון, בעוד חציו השני הותסס והתיישן במכלי נירוסטה, דבר שיצר טעם ייחודי.
יין Devotage 2014, מסדרת INSPIRE של יקב טפרברג. בלנד אדום יבש, המורכב מ־60% ענבי מלבק ו־40% ענבי מרסלן.
מחיר: 65 שקלים.
בשורה התחתונה: ליין צבע בורדו עשיר, עם ניחוחות עציים ופירותיים של דובדבנים ושזיפים וסיומת ארוכה ועוצמתית. יין של יקב טפרברג
חברת שקד מוציאה מארז לקראת החגים, ובו קברנה סוביניון ומרלו של “דרך ארץ”.
מחיר: 74.90 שקלים.
בשורה התחתונה: המארז מוצע במחיר סביר. שני היינות קלילים ונעימים לשתייה, מתאימים לצד בשר.
קברנה סוביניון ומרלו של “דרך ארץ”
יין של יקב ברבדו כרמי יוסף. צילום: אייל גוטמן
אסטייט שיראז 2012 של יקב תשבי היושב בזכרון יעקב. היין עשוי מ־100% ענבי שיראז, ויושן 12 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי.
מחיר: 85 שקלים.
בשורה התחתונה: יין עשיר עם ארומה של קפה קלוי וטעמים של פירות יער. היין בוקבק ללא סינון, וצפוי להתפתח עם השנים.
אסטייט שיראז 2012 של יקב תשבייקב ברבדו כרמי יוסף השיק לקראת ראש השנה קברנה סוביניון מענבים שנבצרו בספטמבר 2013. היין משלב 90% ענבי קברנה סוביניון ו־10% ענבי מרלו.
מחיר: 130 שקלים.
בשורה התחתונה: יין בעל צבע אדום ארגמני עם ארומה מתובלת וטעמים פירותיים. היין נעשה ללא סינון, והוא עוד צפוי להתפתח בארבע השנים הבאות. מתאים מאוד לצד בשר ותבשילים. יין של יקב ברבדו כרמי יוסף. צילום: אייל גוטמן
סנדרו 2013 מבית יקב אלכסנדר. יין המורכב משילוב של שישה זני ענבים: קברנה סוביניון, שיראז, פטי ורדו, ארגמן, גראנש וסוביניון בלאן, שגדלו בכפר שמאי שבגליל העליון.
מחיר: 99 שקלים.
בשורה התחתונה: יין בעל צבע ארגמני עשיר, שהתיישן במשך 13 חודשים. בעל ארומה של פירות יער, טעמי שוקולד ונגיעות וניל.
סנדרו 2013 מבית יקב אלכסנדר. צילום: אייל קרן
מארז לרגל חגי תשרי של יקב עמק האלה, הכולל קברנה סוביניון 2011 וסוביניון בלאן 2014.
מחיר: 149 שקלים.
בשורה התחתונה: שני יינות קלילים, אשר מתאימים לחובבי יין אדום ולבן. הקברנה בעל טעמים מאוזנים וניחוחות אדמה, בעוד הסוביניון קיצי וקליל עם רמזים של תפוח ירוק.
מארז לרגל חגי תשרי של יקב עמק האלה. צילום: אסף לוי
יין סירה 2014 של יקב מוני – יין מסדרת נחל של היקב, שהופק מענבי סירה ויושן במשך חצי שנה בחביות עץ אלון.
מחיר: 55 שקלים.
בשורה התחתונה: יין עשיר במחיר מצוין. ליין יש טעמים מעט מעושנים וסיומת רכה. מתאים מאוד לצד מנות של בשר צלוי.
יין סירה 2014 של יקב מוני
סנה 2010 של יקב בן־חיים. צילום: אייל קרן
יין סירה 2014 של יקב מוני
סנה 2010 מסדרת TRADITION של יקב בן־חיים. היין מכיל בלנד של ענבי קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק, והוא התיישן במשך 16 חודשים בחבית עץ אלון.
מחיר: 85 שקלים.
בשורה התחתונה: יין עם חמיצות רעננה, טעמים שוקולדיים וגוף עגול. יש לו סיומת חלקה והוא אינו משאיר תחושת יובש. מתאים לצד בשר ודגים. סנה 2010 של יקב בן־חיים. צילום: אייל קרן
פרימיום 3400 אמרלד ריזלינג בציר 2013 של יקבי ירושלים – יין חצי יבש, המורכב מבלנד של 85% ענבי אמרלד ריזלינג ו־15% ענבי שרדונה, שנבצרו בגבעת ניל”י ושפלת יהודה.
מחיר: 45 שקלים.
בשורה התחתונה: יין נפלא לפתוח איתו את הארוחה, בעל טעמים וניחוחות הדרים ומתיקות קלה. מתאים מאוד לצד גבינות, ירקות ופירות.
פרימיום 3400 אמרלד ריזלינג של יקבי ירושלים
יקבי רמת הגולן משיקים את מלבק 2012, המיוצר כולו מענבי מלבק ויושן בחביות אלון צרפתי כ־18 חודשים.
מחיר: 135 שקלים.
בשורה התחתונה: ליין יש ניחוח עשיר של פירות שחורים, הוא עדין מאוד ומתגלגל בחך. מצוין לצד מאכלים חמים ובשר בגריל. מלבק 2012 של יקבי רמת הגולן
שרדונה גליל עליון 2013 של יקב רקנאטי – יין שחציו יושן בחביות עץ אלון צרפתי מבורגון, בעוד חציו השני הותסס והתיישן במכלי נירוסטה, דבר שיצר טעם ייחודי.
מחיר: 62 שקלים.
בשורה התחתונה: יין בעל גוף מלא, עם ניחוחות לימוניים וטעמים פירותיים טרופיים. מתאים מאוד לצד גבינות, דגים, סלטים ופסטות.
שרדונה גליל עליון 2013 של יקב רקנאטי. צילום: בועז לביא
צילומים: אייל גוטמן, אייל קרן, אנני סלבי סטודיו, איה בן עזרי, בועז לביא, מוטי פישביין, אסף לוי, יח"צ
שרדונה גליל עליון 2013 של יקב רקנאטי. צילום: בועז לביא
צילומים: אייל גוטמן, אייל קרן, אנני סלבי סטודיו, איה בן עזרי, בועז לביא, מוטי פישביין, אסף לוי, יח"צ