לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי שצוין בשבוע שעבר, הזמינו חברי פינת Take Away בריא ב-99FM ממסעדת ננוצ'קה בתל אביב, מסעדה גרוזינית שלפני שנה וחצי עברה מהפך במטבח והחלה להגיש מנות טבעוניות בלבד. בדקנו איך הופכים מטבח גרוזיני לטבעוני והופתענו לטובה.
מה קיבלנו?
למנה ראשונה: "פחאלי", המנה המפורסמת של המסעדה, שמוגשת מיומה הראשון. זוהי צלחת אנטיפסטי גרוזיני, שכוללת שבעה סלטים בריאים: גלילות חצילים, שורשים, סלק, עלי מנגולד ואגוזי מלך טחונים, שעועית ירוקה ועלי גפן בעבודת יד.
למנה עיקרית: "חצ'פורי", שני מאפים מבצק עלים וודקה במילוי טופו מגורד, תרד טרי, בצל ירוק, שמיר פלפל, ירוק חריף ובצל מטוגן. מוגש עם סלסת עגבניות פיקנטית.
למנה עיקרית: "חצ'פורי", שני מאפים מבצק עלים וודקה במילוי טופו מגורד, תרד טרי, בצל ירוק, שמיר פלפל, ירוק חריף ובצל מטוגן. מוגש עם סלסת עגבניות פיקנטית.
לקינוח: "צ'ורצ'חלה", ממתק גרוזיני עממי, שרשרת אגוזי מלך בציפוי רפרפת ענבים.
איך היה?
אריזת המנות הגיעו בכלי פלסטיק הניתנים למחזור או לשימוש חוזר.
צלחת ה"פחאלי" הוגשה לנו בצלחת אלומיניום עגולה, כפי שמוגשת במסעדה. מדובר במנה צבעונית ויפה במיוחד. החצ'פורי הוגש בכלי פלסטיק, כשלצדו עלי מרווה.
גודל המנה: שלושת המנות גדולות ומשביעות. מתאימות ליותר מאדם אחד.
גודל המנה: שלושת המנות גדולות ומשביעות. מתאימות ליותר מאדם אחד.
טריות: המנה הראשונה מוגשת קרה (כפי שמוגשת במסעדה). החצ'פורי שרד משלוח מתל אביב להרצליה והגיע חם. טריות המרכיבים הורגשה בכל שלושת המנות.
טעם: ה"פחאלי" היא מנה מרעננת וקלילה לפתיחת ארוחה עם תיבול עדין. אהבנו במיוחד את סלטי החצילים ועלי הגפן, עבודת היד הורגשה בכל ביס. בצק החצ'פורי היה פריך במיוחד ולא שמנוני. מילוי הבצק היה טעים וממלא, שמחנו להרגיש את דומיננטיות התרד, על חשבון השמיר. הצ'ורצ'חלה היא מנה מפתיעה לקינוח. צורתה מטעה (מזכירה נקניק), אך טעם האגוזים בשילוב רפרפת הענבים, משלים את חוויית הארוחה הגרוזינית-טבעונית.
מחיר: מנה ראשונה 55 שקלים.
מנה שנייה: 56 שקלים.
קינוח: 35 שקלים.