הימים הקרים והגשם לפרקים שלחו אותי להכין מרק מהיר, עשיר ומשביע. האמת היא שגם בקיץ וגם בחורף אני מקפידה להכין מרקים לילדי, והמרקים משתנים לפי מצב הרוח, מזג האוויר והירקות במקרר. התוספות שבהן אני מעשירה את המרק נבחרות לפי טעם בני הבית.
כדי ליהנות ממרק מוצלח וטעים חייבים להקפיד על חומרי הגלם, שיהיו איכותיים וטריים. רצוי להשתמש במנות עוף או בשר כדי להעשיר את המרק, או להכין ולהשתמש בציר עוף או בשר מוכן מראש . אני מאוד אוהבת מרקים סמיכים ועשירים הממלאים את הבטן ומשמשים כארוחה, ולא כתוספת. אלו מרקים משביעים של חורף, המכילים ירקות, בשר, קטניות ודגנים, והם תמיד עשירים בירקות ובתוספות.
אם אין זמן, אין שום פסול בשימוש באבקות מרק מוכנות, אך הקפידו להשתמש באלו ללא חומרים משמרים, ללא נתרן וללא מונוסודיום גלוטמט - התמשו באבקות המכילות חומרים טבעיים בלבד. וגם במקרה זה, חשוב להשתמש בכמויות קטנות.
טיפסקל
כדי שהמרק יהיה סמיך ועשיר: הוסיפו דגנים וקטניות כגון גריסים, אורז, עדשים אדומות או ירוקות, פול, בורגול גס ועוד.
הכינו רביכה עם חמאה או מחמאה וקמח שתקבע את דרגת הסמיכות של המרק.
הוסיפו קרוטונים מתובלים, שקדי מרק או זרזיפי ביצה טרופה עם מעט מיץ לימון, פסטה או אטריות.
הכינו מרקי ירקות שמרסקים במעבד מזון. המרק יוצא סמיך ומעובה, וכך גורמים לילדים לאכול ירקות מזינים ובריאים.
מרק גריסים עשיר
החומרים ל־6־8 מנות:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
4 שיני שום כתושות
1 כוס רצועות כרוב דקיקות
1 לפת חתוכה לקוביות גדולות
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות גדולות
½ כרובית מפורקת לפרחים (לא חייבים)
½־¾ כוס גריסי פנינה
6 כוסות ציר עוף חם או 2 כפות אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים את הבצל, הגזר והשום, בוחשים ומאדים דקה־שתיים.
2. מוסיפים את רצועות הכרוב, הלפת, תפוח האדמה ופרחי הכרובית, ומאדים כשתי דקות.
3. מוסיפים את גריסי הפנינה, המלח והפלפל וציר העוף, מערבבים ומוסיפים עוד נוזלים (על הנוזלים להגיע עד לכ־¾ מגובה הסיר). מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
4. מבשלים במשך כשעה וחצי (מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה).