בכל חנוכה, כבר מספר שנים, אני מכינה למשפחתי סופגניות בגודל בינוני. הפעם החלטתי שעדיף שאקטין אותן ואכין מיני־מיני סופגניות, כאלה שנחטפות מהסלסלה כמו חטיף מצופה בשלל טעמים. קוטרם של כדורי הבצק הוא 3־2 ס"מ בערך; נראה לי שזה הגודל שלא גורם לייסורי מצפון ולמחשבות על קלוריות.



לבצק הוספתי מעט יוגורט, שתפקידו לעדן את הבצק מעט ולאוורר אותו. וכך אחרי לישה, התפחה, יצירת כדורים קטנטנים וטיגון בשמן עמוק, התקבלו מיני סופגניות מצוינות. לדעתי הן נהדרות כמו שהן. אתם כמובן יכולים למלא אותן בריבה ולצפות אותן בכל ציפוי שאתם אוהבים. 




כמו חטיף מצופה בשלל טעמים. סופגניות ביס. צילום: פסקל פרץ רובין


טיפסקל



> הקפידו להכניס את הסופגנייה לשמן חם, אך לא רותח (שמן חם מדי ייצור מעטפת זהובה, אך ייוותר בצק מבפנים). איך יודעים שהשמן במידת החום הרצויה? מניחים כף עץ במרכז השמן, ובודקים: אם נוצרות סביב הכף בועות, אך לא גדולות מדי, השמן מוכן.



> אסור להוסיף במהלך הטיגון שמן קר לשמן החם, מכיוון שהסופגניות יספגו את השמן.



> הניחו בשמן חתיכת גזר או תפוח אדמה במהלך הטיגון. הם יספחו שאריות בצק.



> הוציאו את הסופגניות בכף מחוררת, כדי לנקז את מרב השמן. לאחר מכן צננו אותן על נייר סופג. 



לפורטל הקולינרי של פסקל


סופגניות ביס


החומרים (לכ־30 סופגניות):


½3 כוסות קמח מנופה


25 גרם שמרים (שמרית)


3 כפות סוכר


½ כפית מלח


1 ביצה M


2 כפות יוגורט או מעדן שוקולד


3 כפות שמן או 30 גרם חמאה


1 כפית ברנדי


1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת


¾־1 כוס מים בהתאם לספיגת הקמח


שמן לטיגון



להגשה:

ציפוי שוקולד או גנאש מוכן מראש


ציפוי שוקולד לבן מוכן מראש


1 כוס סירופ סוכר



לעיטור:

שקדים גרוסים, אבקת סוכר, סוכר, קינמון טחון



אופן ההכנה:

1. מניחים את הקמח בקערת מערבל. מוסיפים שמרים וסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים מלח. יוצרים גומה במרכז ומכניסים לתוכה את הביצה, היוגורט, השמן או החמאה, הברנדי וקליפת התפוז או הלימון.



2. מערבלים באטיות ומוסיפים בהדרגה מים. לשים עד קבלת בצק אחיד הניתק מדופנות הקערה. מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק יכפיל את נפחו.



3. נוטלים מעט מהבצק ומעצבים לכדורים בקוטר 3־2 ס"מ. משהים להתפחה במקום חמים כ־20 דקות, עד שהסופגניות יכפילו את נפחן.



4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשצדן התפוח כלפי מטה. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.



5. אפשר להשלים את ההגשה עם תוספות מתוקות. למשל: מגלגלים את הסופגניות בסוכר או בסוכר מעורבב בקצת קינמון בעודן חמות; מכינים סירופ סוכר בסיסי, טובלים את הסופגניות בסירופ ומוציאים לכלי, ומעליהן אפשר לפזר אגוזים קצוצים; או מניחים בקעריות מספר ממרחים: גנאש שוקולד, נוטלה, ממרחי חלב, מרציפן וממרח אגוזים, וכל סועד טובל את הסופגנייה בציפוי האהוב עליו. אפשר לשלב גם פירורי שוקולד, אגוזים וסוכריות צבעוניות.