יש מנות שנחשבות מנות מנצחות – כאלה שקל להכין אותן, אפשר בקלות לגוון בהן, ותמיד מקבלים עליהן מחמאות, גם מהילדים וגם מהמבוגרים. השבוע בחרתי במנה כזו – עוף מוקפץ עם פסטה ושלל ירקות. רצוי להכין את המנה במחבת ווק רחבה או בסיר סוטז נמוך ורחב. כלים אלו יכולים להכיל את כל המרכיבים יחד – את הבשר, את הירקות ואת התוספת.
על מנת להצליח בהכנת המנה, דרושה היערכות והכנה של כל החומרים טרם להקפצה. אשר לסוג הבשר – הסוד להצלחה הוא לא לייבש את רצועות חזה העוף, ולכן כדאי להשתמש ברצועות פרגית או בקר כמו שייטל וסינטה. שפע הירקות יכול להשתנות לפי טעמכם – רצועות גזר, רצועות פלפלים מתוקים כמו גמבה ופלפל ירוק, בצלים, פטריות וכרוב – וכך גם התיבול שיכול להיות פיקנטי או אסייתי דוגמת סויה, גינג'ר, פלפל חריף או צ'ילי ועוד. הוספת הירקות חייבת להיות בהתאם לסוג הירק – יש להוסיף תחילה את הירקות הקשים יותר. אפשר להקפיץ כל ירק בנפרד או להקפיץ בזה אחר זה. הירקות צריכים להגיע לרמת אל דנטה, ממש כמו בפסטה, כך שלא יהיו סמרטוטיים ורכים מדי. גם בסוג הפסטה אפשר כמובן לגוון, כל אחד לפי סוג הפסטה האהוב עליו.
טיפסקל
חתכו מראש את כל הירקות לרצועות דקיקות, וסדרו אותם בצלוחיות בסדר שבו תקפיצו אותם בווק לפי דרגת זמן הריכוך של הירק.
מי שממהר יכול לדלג על השריית רצועות העוף לפני הטיגון.
לגיוון ועניין: שלבו במנה שאריות של פירות מיובשים ואגוזים שנותרו מחגיגות ט"ו בשבט. הם יהפכו את המנה למעניינת במיוחד. בתהליך יש להוסיפם דקה אחת או שתיים בטרם הגשת המנה, על מנת לשמור על מרקמם הפריך.
עוף מוקפץ עם פסטה וירקות
החומרים ל־6־8 מנות:
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי ½־1 ס"מ
2 כפיות קורנפלור
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 חלבון ביצה
2 כפות מים
שמן זית לטיגון
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
3 בצלים ירוקים חתוכים לקטעים
½ כרוב חתוך לרצועות
2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר (זנגביל) טרי חתוכות לרצועות
300 גרם פסטה מסולסלת (פוזילי) או אטריות או אורז מבושלים לפי הוראות היצרן
½ כפית כורכום
1 כפית שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
5 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
1. מערבבים את רצועות העוף, הקורנפלור, רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי המתוק, חלבון הביצה והמים, ומשהים 15 דקות.
2. מחממים שמן בווק ומטגנים את העוף, כמות קטנה בכל פעם, עד הזהבה. מוציאים לצלחת.
3. מחממים עוד שמן בווק ומטגנים את הירקות (בכל פעם מוסיפים עוד ירק), אך שומרים על פריכותם.
4. מוסיפים את העוף, הפסטה, הכורכום, השום, המלח, הפלפל, רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק.
5. מקפיצים ומערבבים היטב.
6. טועמים ומתקנים את התיבול.