יש מספר חומרי גלם שתמיד חשוב שיהיו במקפיא לכל מקרה שיבוא. ביניהם אני מקפידה שיהיו מספר בצקים שאני מכינה מראש, אך לא פעם יוצא שאני נעזרת בבצקים המוכנים שקונים בכל סופר או מעדנייה. השימוש בבצקים האלו חוסך זמן, מקצר את תהליך העבודה והכי חשוב – זהו פתרון אולטימטיבי למקרה של גיחת אורחי פתע. די בשליפה של בצק פילו עדין והכנת מלית בהתאם למצוי במקרר, ובתוך זמן קצר יש לנו על השולחן מאפה מתוק או מלוח.

הבצקים הבולטים הם בצק עלים משני סוגים – הראשון מבוסס על מרגרינה (אם אתם מקפידים על כשרות) והאחר על חמאה (עדיף על הראשון), בצק הפילאס, בצק הפילו, בצק פריך ובצק להכנת סיגרים, וגם בצקי הג'חנון והמלאווח למיניהם, שיכולים להפוך לכיסנים מפתיעים, מיוחדים וטעימים מאוד. כל סוגי הבצקים הללו נפלאים מהסיבה הפשוטה שטעמם ניטרלי, ולכן הם יכולים לחבק בתוכם כל מלית – בשרית, חלבית, צמחונית או מתוקה. כמו כן גמישותם מאפשרת לעצב אותם לכדי כיסנים ומאפים יפהפיים בעזרת טכניקות סגירה מגוונות – קיפול, גלגול ועוד.

תוך זמן קצר מתפשט בכל חלל הבית ניחוח נפלא ומזמין, והמאפים הממולאים הם פריכים, טעימים ומתאימים לכל אירוע. 

טיפסקל


> אם לא ממהרים, רצוי להפשיר את הבצק יום קודם ולהעבירו מהמקפיא למקרר.
> אם משתמשים בבצק פילו או בעלי סיגר, השתמשו בתרסיס שמן. למטרה הזאת הוא מתאים יותר ממברשת.
> אם נשארו לכם קצוות של בצק עלים, אפשר תמיד להוסיף מעט סוכר וקינמון ולהכין עוגיות. מרדדים בצק על הסוכר ומעט קינמון, מגלגלים ופורסים.
לפורטל הקולינרי של פסקל


כיסני בצק עלים במילוי בשר
החומרים (לכ־20 יחידות):


למלית:
4 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים דק
400 גרם בשר בקר טחון
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
¼ כפית קינמון
100 גרם צנוברים או אגוזי מלך קצוצים
2 כפות צימוקים בהירים
1 ביצה
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 חבילה (400 גרם) בצק עלים קנוי

להברשה ולבזיקה:
1 ביצה טרופה עם ½ כפית שמן
¼ כוס גרגירי שומשום בהירים
2 כפות גרגירי שומשום כהים

מתאימים לכל אירוע. כיסני בצק עלים במילוי בשר. צילום: פסקל פרץ רובין
מתאימים לכל אירוע. כיסני בצק עלים במילוי בשר. צילום: פסקל פרץ רובין


אופן ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום והבשר, מפוררים ומטגנים עד שהוא משנה צבע
לאפרפר. מכסים את המחבת ומבשלים 6־7 דקות על להבה בינונית, לספיגת הנוזלים.
2. מוסיפים מלח, פלפל וקינמון ומטגנים דקה־שתיים. מסירים מהאש, מוסיפים צנוברים, צימוקים, ביצה ופטרוזיליה ומערבבים.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק ומלבני. מחלקים את הבצק לריבועים של 11x11 ס"מ.
3. משמנים היטב תבנית שקעים, ומניחים בכל שקע ריבוע בצק. יוצקים כף או שתיים מהמלית המוכנה במרכז כל שקע.
4. נוטלים שני קצוות מנוגדים מהבצק הנתון בתוך השקעים בתבנית, וסוגרים מעל למלית. סוגרים גם את שני הקצוות הנותרים מעל לסגירת הבצק הראשונה, עד שמתקבל כיסן בצק סגור היטב.
5. בדרך זו מכינים את יתר הכיסנים, ומברישים אותם בביצה טרופה. בוזקים מעל גרגירי שומשום בהיר וכהה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל־250 מעלות למשך כ־10 דקות. כאשר הכיסנים תופחים, מנמיכים את החום ל־200 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ־30 דקות.