TAPEO: אפרטיבו לטיני

רשת מסעדות הטאפאס בר "טפאו" מציעה "אפרטיבו": 50% הנחה על מגוון קוקטיילים בסגנון לטיני, מדי יום בין השעות 18:00־20:00. בין הקוקטיילים בתפריט תמצאו מרגריטה/דקירי קפוא מאחד מפירות העונה וטקילה/רום (22 שקלים); פיסקו סאוור, תזקיק פרואני, מיץ לימון, ביטרס וחלבון ביצה (22 שקלים); מוחיטו: רום, אנגוסטורה, ליים ונענע (22 שקלים) או סנגריה (15 שקלים).



הארבעה 16, תל אביב; שנקר 9, הרצליה פיתוח

"אפרטיבו לטיני" ברשת "טפאו". צילום: יח"צ
"אפרטיבו לטיני" ברשת "טפאו". צילום: יח"צ


הארנב הלבן: בירה במחיר קולה

זו השנה השנייה לפעילותה של מסעדת "הארנב הלבן שף בר" שממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן. בעלי המסעדה מאמינים שאם את הבירה והקולה הם קונים מהספקים במחיר זהה, אין סיבה למכור את הבירה ברווח של עשרות אחוזים. זו הסיבה ששליש בירה גולדסטאר עולה כאן 10 שקלים וגולדסטאר אנפילטרד מתומחר ב־12 שקלים לשליש. היינקן תעלה לכם 14 שקלים ותמורת שליש פאולנר תיפרדו מ־15 שקלים. כוס יין אדום ולבן של הר תבור עולה 8 שקלים ובתפריט מוצעים מגוון קוקטיילים במחירים הנעים בין 22־32 שקלים.



אהליאב 8, רמת גן


בירות מוזלות ב"הארנב הלבן". צילום: דרור כץ, יח"צ
בירות מוזלות ב"הארנב הלבן". צילום: דרור כץ, יח"צ


המסעדה: לא רק אוכל

כל המנות ב"המסעדה" מתומחרות ב־30 שקלים למנה עיקרית ו־15 למנה ראשונה. לא רק האוכל במחירים הוגנים, גם תפריט האלכוהול מוזל וניתן למצוא בו צ'ייסרים, בירות וכוס יין הבית ב־10 שקלים בלבד.



סחרוב 22, ראשון לציון; הארבעה 18, תל אביב


המזג: שתייה ללא הגבלה

בר המזג באבן גבירול בתל אביב הציב לעצמו מטרה: לשנות את הרגלי השתייה בעיר. ואיך הם עושים זאת? באמצעות מודל שיווקי של מסלולי שתייה ללא הגבלה. המבלה בוחר מסלול, מקבל צמיד ושותה במהלך הערב ללא הגבלה. בירות ללא הגבלה ניתן לשתות תמורת 69־79 שקלים ובשביל לילה שכולו ערק אשכוליות תיפרדו מ־79 שקלים. בנוסף, כל מי שמזמין מסלול שתייה יכול ליהנות מצ'ייסר ב־8 שקלים.



אבן גבירול 151, תל אביב

מקס אנד קו: הכל ב־10

הדיינר המקסיקני מציע תפריט אלכוהול רחב ובמחיר אחיד: 10 שקלים. מחירי האלכוהול כוללים יין אדום ולבן, קוקטיילים כגון ג'ין וטוניק, קאמפרי אשכוליות, בירות (250 מ"ל) סנגריה חמה וקרה וכן מגוון צ'ייסרים. המקום אינו מחייב להזמין מנות מתפריט האוכל, ואפשר פשוט לבוא ולשתות כמה שרק רוצים.



בן יהודה 122, תל אביב


יפן זה כאן

עד לפני 15 שנה נמכר הוויסקי היפני לשוק המקומי בלבד, והעיניים המערביות הביטו בתוצרת קצת בזלזול תוך תהייה: מה לעם היפני ולוויסקי. הכל השתנה ב־2014, כשג'ים מורי, מחבר "תנ"ך הוויסקי", העניק את התואר "הוויסקי הטוב בעולם" למותג "יאמאזקי" היפני והכה את עולם האלכוהול בתדהמה.


בימים אלו מושקים בישראל שלושה מותגי ויסקי מתוצרת יפן:


White Oak Akashi Blended - בלנד עשיר ומורכב המיושן בין שלוש לארבע שנים בחביות בורבון ושרי. זהו ויסקי מעניין, פירותי עם נגיעות של טעם וניל ושוקולד (69.9 דולר, להשיג בדיוטי פרי ג'יימס ריצ'רדסון).


Akashi Red Blended Whisky - בלנד קליל וחלק, שקל להתאהב בו. הוא מיושן במשך שלוש שנים בשלושה סוגי חביות בורבון ושרי (49.9 דולר בדיוטי פרי. ניתן להשיג גם בחנויות מתמחות).


Hibiki Japanese Harmony - בלנד עטור פרסים מבית היוצר של סנטורי, המורכב ממאלטים משובחים משתי מזקקות המאלט של החברה: ימזאקי והאקושו. בבסיסו הוויסקי דומה לשאר המותגים בסדרת היביקי, רק שבה יושן בלא פחות מחמישה חביות: עץ אלון יפני, שרי ועוד. התוצאה: ויסקי מאוזן, חלק ומעט מתוק. מושלם ללוות ארוחה (99.90 דולר, להשיג בדיוטי פרי ג'יימס ריצ'רדסון).



אקאשי, וויסקי יפני. צילום: יח"צ
אקאשי, וויסקי יפני. צילום: יח"צ

לחיי ואן גוך

לכבוד יום הולדת 163 למותג הוודקה ההולנדי ואן גוך, קבלו קוקטייל שתוכלו להכין בקלות בבית:


ואן גוך אפרסק - 40 מ"ל


לה בל סנדרין (או ליקר פסיפלורה אחר) - 20 מ"ל


סוכר חום


נענע


ספרייט


קוקטייל "ואן גוך". צילום: יח"צ
קוקטייל "ואן גוך". צילום: יח"צ