כשילדי היו צעירים, נהגתי לחפש אחר פתרונות יצירתיים כדי לחבב עליהם מאכל כזה או אחר. זכור לי במיוחד הפתרון שמצאתי במחלקת הלחמים והלחמניות, והפך ללהיט במשפחתי: בטרם כניסתן של הלחמניות לאפייה בתנור, שילבתי בתוכן טעמים ותוספות מגוונים. כך, למשל, צבעתי את הלחמניות באבקת קקאו מתוקה, ובפעם אחרת הוספתי חופן או שניים של נטיפי שוקולד (שוקולד צ'יפס). כשהם מיהרו לחוגים, דחסתי ללחמניות מלית בשרית או צמחונית. איני יכולה לתאר לכם את קריאות השמחה שלהם כשהם נגסו בלחמנייה הפושרת והממולאת.
 
ימים אלו של אחרי חג השבועות מאופיינים בחשיבה וברצון להיות יצירתיים ולמצוא פתרונות יעילים ובעיקר טעימים לכל אותם עודפים ושאריות של מיני גבינות שנותרו מיותמות במקרר.

לפורטל הקולינרי של פסקל

החיפוש אחר פתרונות אלו החזירו אותי באחת לתקופה שהכנתי מבחר לחמניות ממולאות, וחשבתי שגם הפעם יהיה זה נכון לשלב בין הלחמנייה לגבינה. מדובר בלחמניות שמבוססות על בצק שמרים בסיסי מאוד שבתוכו מסתתרת מלית גבינה מפנקת ונמסה בפה. 

טיפסקל
אפשר להשתמש בקוביית שמרים טריים או בגרגירים. מספיק לערבב את גרגירי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל או להתסיס אותם קודם לעבודה.
50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגירי שמרים יבשים.

בצק ללחמניות גבינה. צילום: פסקל רובין פרץ
בצק ללחמניות גבינה. צילום: פסקל רובין פרץ


 
לחמניות ממולאות בגבינה
החומרים (ל־30־28 לחמניות):
לבצק:
4 כוסות קמח, מנופה
25 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
¼ כפית מלח
1 כף חמאה או מחמאה
4 כפות שמן קנולה
1 ביצה
¼1־½1 כוסות מים
למלית:
250 גרם גבינה צפתית 5% שומן מפוררת או גבינות אחרות ממה שמצוי במקרר
3 כפות בצל מטוגן, מסונן
2 כפות בזיליקום קצוץ דק
150 גרם גבינה צהובה מכל סוג, מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הלחמניות במצבן הסופי. צילום: פסקל רובין פרץ
הלחמניות במצבן הסופי. צילום: פסקל רובין פרץ


 
להברשה:
1 ביצה טרופה
½ כפית שמן
לבזיקה:
½ כוס גרגירי שומשום
אופן ההכנה: 

1. שמים בקערה רחבה את הקמח ומוסיפים את השמרים, הסוכר, החמאה, השמן והביצה, מפזרים מסביב את המלח ולשים תוך הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים לתפוח עד שהבצק יכפיל את נפחו.
 
2. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מחלקים את הבצק ל־24 חלקים שווים ויוצרים כדורים.
 
3. משטחים בכף היד כדור בצק, מניחים במרכזו כפית מלית וסוגרים את הבצק על המלית. אפשרות נוספת היא ליצור גומה במרכז כדור הבצק ולהכניס לתוכה כפית מהמלית או יותר, תלוי בקוטר של כדור הבצק. סוגרים היטב ומעצבים ככדור. מניחים ברווחים בתבנית אפייה משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה. 

חמות מהתנור, לחמניות גבינה. צילום: פסקל רובין פרץ
חמות מהתנור, לחמניות גבינה. צילום: פסקל רובין פרץ

 
4. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה עם השמן ובוזקים גרגירי שומשום על הלחמניות.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס במשך כ־40 דקות. מגישים חם.