דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב"רדיו ללא הפסקה 103FM"תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים, מזינים ובריאים. והפעם, עוגיות לימון.
עוגיות לימון
המצרכים:
כוס סוכר
כוס קמח
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית שמרים
גרידת לימון מלימון אחד
אופן ההכנה:
להקציף ביצה וסוכר, להוסיף חמאה, ואחרי שהעיסה מתאחד את יתר החומרים, להשהות חצי שעה מכוסה.
להכניס את העיסה לתבנית של שקעים קטנים (אפשר מסיליקון), ולא למלא את השקעים עד הסוף כי העוגיות תופחות.
לאפות בחום של 180 מעלות בערך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות
עד שנאפה להכין סירופ:
לערבב 2 כפות אבקת סוכר עם 5 כפות מיץ לימון.
להוציא את העוגיות מהתנור ולהבריש אותן בסירופ בעודן חמות.
יוצאות בערך 35 עוגיות (תלוי בגודל השקעים), 54 קלוריות בעוגייה אחת. שתי עוגיות מתאימות בארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה.
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית שמרים
גרידת לימון מלימון אחד
אופן ההכנה:
להקציף ביצה וסוכר, להוסיף חמאה, ואחרי שהעיסה מתאחד את יתר החומרים, להשהות חצי שעה מכוסה.
להכניס את העיסה לתבנית של שקעים קטנים (אפשר מסיליקון), ולא למלא את השקעים עד הסוף כי העוגיות תופחות.
לאפות בחום של 180 מעלות בערך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות
עד שנאפה להכין סירופ:
לערבב 2 כפות אבקת סוכר עם 5 כפות מיץ לימון.
להוציא את העוגיות מהתנור ולהבריש אותן בסירופ בעודן חמות.
יוצאות בערך 35 עוגיות (תלוי בגודל השקעים), 54 קלוריות בעוגייה אחת. שתי עוגיות מתאימות בארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה.