עכשיו כבר ידוע לכולם שחשוב מאוד לצרוך ירקות לפי סוגים, גוונים וכמויות מומלצות. ושממש לא חייבים לחכות להכרזה על משטר אכילה בריא כדי להגביר את צריכתם, אלא להתרגל מגיל צעיר לשלבם בתפריט היומי באופן קבוע. כדי לעשות את זה מעניין, אפשר בקלות להפוך כל סלט ירקות עשיר לארוחה שלמה באמצעות הוספת חלבון מהצומח או מהחי, כמו רצועות חזה עוף מוקפץ, רבעי ביצים קשות, גבינות, טונה משומרת ומגוון של קטניות או דגנים מבושלים.



כאשר מכינים סלט מגוון בירקות שלא כל בני המשפחה נחשפו אליהם, רצוי תחילה להשתמש בתיבולים עדינים, כדי ללמד את בני הבית לחבב את טעם הירק, ורק אז להוסיף רטבים דומיננטיים ומעניינים.



טיפסקל: הכנת סלטים תיעשה תמיד סמוך להגשה, כדי לשמור את הירקות במיטבם. אם מעוניינים להכין מראש, הסתפקו בקילוף, השרו במים במקרר והמתינו לחיתוך.



ירקות קשים כמו גזר, לפת, מלפפונים, קולרבי ואפילו בצל אפשר לקלוף ולשמור אפילו יממה קודם במכלים בעלי סגירה טובה עם מים, עד שעושים בהם שימוש.



הכינו מראש את הרטבים ואחסנו בנפרד במכלים קטנים. סמוך למועד ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, וכך שומרים על רעננות הסלט ובעיקר על פריכותו.



שטפו היטב ומראש את עשבי התיבול, ושמרו במקרר בכלי מתאים או על רדיד אלומיניום.



סלט ירקות וקטניות. צילום: פסקל פרץ רובין



סלט קינואה וירקות - החומרים ל־4־6 מנות:


1 כוס קינואה מבושלת


1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק


1/2 צרור נענע קצוצה דק


1/2 צרור כוסברה קצוצה דק


4 בצלים ירוקים קצוצים דק


50 גרם חמוציות


50 גרם צימוקים בהירים


חופן שקדים מולבנים קלויים



לתיבול:


מלח


מיץ לימון


שמן זית




סלט ירקות וקטניות - החומרים ל־4־6 מנות:


1 גזר גדול


1 מלפפון גדול


1 עגבנייה גדולה או חופן עגבניות שרי


1 כוס רצועות חסה


1 כוס עלי תרד נקיים


2 בצלים ירוקים קצוצים


5 צנוניות


1/4 כרובית


1 כוס קטניות או דגנים מבושלים



לתיבול:


מיץ מלימון גדול


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


2 כפיות שמן זית


2 שיני שום כתושות


1/2 כפית כמון