מתחשק לכם עוגה טעימה, בריאה ופשוטה להכנה? דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב-103FM תכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התכנית היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים. והפעם: עוגת שמרים ושוקולד.

מצרכים :

1/2 ק"ג קמח רגיל


1/2 ק"ג קמח מלא


3/4 כוס סוכר חום


2 כפות שמרים יבשים


1/2 כף מלח


2 חלמונים


2 כוסות מים פושרים


1 כוס שמן


אפשר להוסיף גרידת לימון 




מילוי לכל העוגות : 
ממרח שוקולד 1/2 ק"ג, 200 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה
: ללוש את הבצק, להתפיח במשך שעה. לחלק ל-5 כדורים שווים, כל כדור לחלק לעוד שני חלקים (סה"כ 10 כדורים שווים). על משטח מקומח מרדדים כל כדור, מורחים מעט שוקולד למריחה ומפזרים אגוזי מלך. מגלגלים את העיגול לרולדה, ואז מכל שתי רולדות עושים צמה ומניחים בתוך תבנית אינגליש חד פעמים כשמתחת נייר אפיה. מתפיחים שוב 45 דקות. 

מורחים ביצה מהולה במעט מים בעזרת מברשת סיליקון, מפזרים מעט מאוד שומשום אופים ב 170 מעלות 25 דקות. כשמוציאים מהתנור למרוח בעזרת מברשת הסיליקון סירופ - חצי כוס מים רותחים וכף סוכר שמערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מכסים את העוגה במגבת כדי שלא תתייבש. כל עוגה לחלק ל-12 מנות. בכל מנה 143 קלוריות בלבד.