הקיץ עוד רגע כאן ואיתו הטמפרטורות הגבוהות והלחות המעיקה. זה בדיוק הזמן ללמוד להכין קוקטייל קר על בסיס פירות, כדי שבבוא העת ירענן לכם את צהרי שישי או יתבל ארוחת ערב על המרפסת עם חברים.
גלבויז עלה לארץ מארצות הברית, שם למד מיקסולוגיה והתמחה בקוקטיילים מולקולריים בברים הנחשקים של השדרה החמישית. הוא כבר למד שלנו, הישראלים, שלא כמו לאמריקאים, אין סבלנות להשקיע זמן רב מדי בדרינק שלנו, ושאנחנו רוצים להרשים במינימום מאמץ, והוא מציע שלושה מתכונים זריזים לקוקטיילים נפלאים וגם כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות זאת כמו מקצוענים.
סנגרייה:
החומרים:
אופן ההכנה:
טיפ מנצח:
קפירינייה:
החומרים:
אופן ההכנה:
טיפ מנצח:
אבטיח שיכור:
החומרים:
אופן ההכנה:
טיפ מנצח:
חשיפה לצפון
אם עדיין לא יצא לכם להגיע לקצרין לביקור במרכז המבקרים של יקב רמת הגולן, אל דאגה. היקב מגיע אל נמל תל אביב לאירוע "בר מארץ היין". האירוע יימשך ארבעה ימים על פני שטח גדול בסמוך לשוק הנמל, שבו יוקמו חמישה ברי יין ייחודיים, בעלי קונספט טעימות שונה אך עם מכנה משותף אחד: עולם הקולנוע.
בר "החיים בבועה" יכלול יינות מבעבעים בגוונים ורוד ולבן (30 שקלים לסבב טעימות). בבר "לבן זה האדום החדש" יעמדו במרכז הזנים הלבנים (30 שקלים לסבב טעימות). "משחקי הכס" הוא בר המציג זנים אדומים המתחרים על לבו של הקהל במשחק חושני של גוונים וסגנונות (30 שקלים לסבב טעימות). טעימה של יינות מחלקות נבחרות ברזולוציות חדות ומעמיקות יוצגו בבר "קלוז אפ" (45 שקלים לסבב טעימות). והבר האחרון, "מלך היינות", ישים במרכז הבמה את ירדן קברנה סוביניון, שהתחיל את מהפכת היין בישראל והביא ליקב ולתעשיית היין הישראלית הכרה בינלאומית (45 שקלים לסבב טעימות).
לצד הטעימות ייהנו המבקרים מסרטי תעודה מוזיקליים שיוקרנו במתחם סמוך במסגרת פסטיבל דוקאביב, ויתקיימו סדנאות במתחם מיוחד. בין הסדנאות שמשכו את תשומת לבנו: "אומנות הטעימה", טעימה עיוורת של יינות אדומים ולבנים, "מי הזיז את היין מהגבינה", סדנה להתאמת יינות לגבינות ו"ירדן קצרין 2013, האלמנט החמישי", השקה ראשונה מסוגה של היין בהנחיית צוות הייננים של היקב.
"בר מארץ היין", 14.5־17.5, 19:00־23:00,