אם גם אתם לא הספקתם להתכונן כפי שצריך לקראת חג השבועות, ולא התחלתם לעמול עדיין על ארוחת החג, אין לכם מה לדאוג. באמצעות המתכונים הבאים תוכלו להציל את הערב בדקה ה-90 ולהפוך את סעודת החג הלבן לטעימה במיוחד, ולכזו שהמשפחה והמכרים שלכם לא יישכחו למשך שנים רבות. בתאבון.



סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות


כדאי להכין את הסלט סמוך להגשה ולתבל רק לפני האכילה. כך העלים נשמרים רעננים ופריכים.



החומרים (ל־6־8 מנות): 


200 גרם עלי סלנובה



100 גרם עלי תרד בייבי



100 גרם גרגירי נחלים



1 צרור גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק



1 צרור כוסברה קצוצה דק



עלים מכ־20 גבעולי נענע קצוצים או שלמים



עלים מכ־10 גבעולי בזיליקום שלמים או קצוצים



3/4 כוס אגוזי קשיו (או אגוז אחר, אגוז מלך או פקאן)



1/2 כוס חמוציות



1 גביע (250 גרם) גבינה צפתית קצח חתוכה לקוביות בינוניות



מיץ מלימון אחד



2־3 כפות שמן



מלח ופלפל לפי הטעם



אופן ההכנה:


שמים בקערה את כל החומרים, למעט קוביות הגבינה, השמן, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מערבבים היטב. סמוך להגשה מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומגישים. 



סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות.  מערבבים את כל החומרים, מלבד קוביות הגבינה, בקערה. צילום: פסקל פרץ רובין
סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות. מערבבים את כל החומרים, מלבד קוביות הגבינה, בקערה. צילום: פסקל פרץ רובין



מרק בצל צרפתי

זהו מרק אלגנטי, מיוחד וקל להכנה, שילדי אוהבים במיוחד. אם יש לכם לחם יבש, אתם מוזמנים להכין את הקרוטונים בעצמכם



החומרים (ל־6־8 מנות):


100 גרם חמאה מומסת



4־5 (500 גרם) בצלים גדולים פרוסים דק



3 כפות קמח מנופה



3 כפות אבקת מרק בצל (ללא מונוסודיום גלוטמט וחומרים משמרים)



8 כוסות מים



מלח ופלפל לפי הטעם



לקרוטונים:

6 פרוסות לחם שחור קלוי



מעט שמן זית



1 שן שום כתושה



להגשה:

1 כוס גבינה צהובה או כל גבינה קשה אחרת מגוררת



עלי אזוב או רוזמרין לקישוט



אופן ההכנה:

1. המרק: מחממים חמאה בסיר רחב וגבוה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים קמח ובוחשים במהירות. מוסיפים אבקת מרק ומים ומערבבים. מתבלים קלות במלח ובפלפל, מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות. בוחשים מדי פעם.



2. הקרוטונים: חותכים את פרוסות הלחם הקלוי לקוביות, מניחים על תבנית ויוצקים מעל מעט שמן זית ושום. מערבבים. אופים בתנור במשך 3־4 דקות בחום של 250 מעלות.



3. ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות חסינות אש, מפזרים מעל 1־2 כפות קרוטונים ומעט גבינה. קולים בגריל במשך 4־5 דקות בחום של 250 מעלות עד להקרמת הגבינה. מקשטים בעלי אזוב או רוזמרין לפי הטעם.



מרק בצל צרפתי. אלגנטי, מיוחד וקל להכנה. צילום: פסקל פרץ רובין
מרק בצל צרפתי. אלגנטי, מיוחד וקל להכנה. צילום: פסקל פרץ רובין



פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים


אני קוראת לה מנת רושם. היא כל כך קלה, ובכל זאת היא סוחטת מחמאות בכל פעם שהיא מוגשת לשולחן. כדאי להגיש את פרוסות החציל חמימות. במגע עם פרוסות הגבינה הן יהפכו למעדן.



החומרים (ל־6־8 מנות):


1 חציל בינוני חתוך לפרוסות מתובל במעט מלח



שמן לטיגון



1 גליל גבינת עזים סנט מור חתוך לפרוסות כמספר פרוסות החציל



חופן גרגירי רימונים, אגוזים או דובדבנים מגולענים



עלי נענע



מלח ופלפל לפי הטעם



זרזיף של שמן זית



אופן ההכנה:

1. מטגנים את החצילים בשמן חם משני הצדדים עד לקבלת גוון חום־זהבהב ומנקזים היטב את השמן.



2. סמוך להגשה מחממים קלות את פרוסות החציל ומסדרים על צלחת הגשה. מניחים על כל פרוסת חציל פרוסת גבינה, 3. מעטרים בגרגירי רימונים ובנענע, בוזקים מלח ופלפל גרוס ומזלפים מעט שמן זית.



ירקות אפויים ברוזמרין, תימין וסילאן. צילום: פסקל פרץ רובין
ירקות אפויים ברוזמרין, תימין וסילאן. צילום: פסקל פרץ רובין



ירקות אפויים ברוזמרין, תימין וסילאן

החומרים (ל־6־8 מנות):


שמן זית



מלח גס



פלפל שחור גרוס



2 בצלים פרוסים



4 עגבניות פרוסות



2 קישואים פרוסים



2 גזרים (או 1 בטטה) פרוסים לטבעות



150 גרם דלעת חתוכה לפרוסות או קוביות



6 שזיפים מגולענים וחצויים



8 שיני שום פרוסות



2 פלפלי צ'ילי פרוסים



4 ענפי תימין



3 תפוחי אדמה פרוסים



2 גמבות חתוכות לטבעות



3 ענפי רוזמרין (או אורגנו)



2 כפות סילאן