שקשוק נעים: אם המתכונים הבאים יעשו לכם חשק, היום ומחר יש לכם אפשרות לשתות הרבה קוקטיילים בפסטיבל הקוקטיילים של ישראל - Cocktails. זו הפעם השלישית שבה הפסטיבל מתקיים, והשנה זה קורה במרינה בהרצליה. בפסטיבל משתתפים מותגי האלכוהול המובילים, בשיתוף צי ברמנים ומיקסולוגים מיומן, שיערבבו וישקשקו יותר מ־12 אלף קוקטיילים במשך יומיים. 



פסטיבל Cocktails צבר בשנתיים האחרונות מוניטין כמקום מפגש של הקהל המקצועי והקהל הרחב, הטועמים ומכירים יחדיו את החידושים בתחום. בפסטיבל יוכלו המבקרים להכיר את מותגי האלכוהול, לסייר בין הדוכנים, להתרשם מצורות ההגשה וכמובן לטעום קוקטיילים שישקשקו במקום.


יחכו לכם בפסטיבל, בין היתר: אריאל לייזגולד (זכה בתחילת השנה בתחרות "הברמן הטוב בעולם") יפתיע עם קוקטיילים בדוכן של טמפו; דוכן של קוניאק מרטל יציע קוקטיילים על בסיס קוניאק; Polugar, הוודקה הראשונה בעולם, תוגש בהצגת בכורה בישראל; ועוד. ד


כרטיס הכניסה לפסטיבל כולל שלושה קוקטיילים לבחירה: 69 שקלים ברכישה מוקדמת באתר "איש הענבים" ו־79 שקלים ברכישה במקום (לתושבי הרצליה 55 שקלים). 



19־20 ביולי, 18:00־23:00, מרינה הרצליה 



קוקטייל הנסי קולדה / מסעדת השף "אברטו"



מרכיבים:


50 מ"ל הנסי


15 מ"ל אמארו מונטנגרו


10 מ"ל סירופ קוקוס


20 מ"ל סירופ פסיפלורה


50מ"ל מיץ תפוזים


50 מ"ל מיץ אננס



אופן הכנה: מכניסים את כל המרכיבים לשייקר ומנערים כשבע שניות. מסננים לכוס הייבול. המלצת הגשה: פרח אמנון ותמר על פני המשקה.



"אברטו", שכביץ 5, גדרה



קוקטייל הנסי קולדה, צילום: יחצ




קוקטייל Almond Blossom / חטיבת האלכוהול של טמפו



מרכיבים:


50 מ"ל ג'ין ביפיטר 24


15 מ"ל סירופ אורז'ה


10 מ"ל מי סוכר


20 מ"ל מיץ לימון סחוט



אופן הכנה:


1. מוזגים את הרכיבים ישירות לכוס היי בול עם קרח. סוגרים עם תה סנצ'ה, מערבבים ומקשטים בפלח לימון שלם.



קוקטייל Almond Blossom / חטיבת האלכוהול של טמפו. צילום: יח"צ



קוקטייל גארדן - קיץ בכוס /"מלגו ומלבר"


מרכיבים:


50 מ"ל ג'ין בומביי


15 מ"ל סן ז'רמן


20 מ"ל מיץ לימון


מעט ג'ינג'ר אייל



אופן הכנה: מוזגים לשייקר את הג'ין, הסן ז'רמן, מיץ הלימון והקרח. משקשקים היטב, מוזגים לכוס לואו בול וסוגרים בג'ינג'ר אייל. המלצת הגשה: לקשט בשלושה מלפפונים מגולגלים על שיפוד, טימין וטוויסט לימון.


"מלגו ומלבר", רוטשילד 142, תל אביב



קוקטייל גארדן - קיץ בכוס /"מלגו ומלבר". צילום: אפיק גבאי




קוקטייל Blood Bath / "דאבל סטנדרט"


מרכיבים:


2 עלי סלרי


50 מ"ל וודקה מושרית בשום ושמיר (ליטר וודקה, 4 שיני שום מעוכות ו־3 סטיקים של שמיר מושרים יחד למשך 24 שעות מינימום)


90 מ''ל מיץ עגבניות


1 כפית של רוטב ווסטרשייר


1 טיפה של רוטב צדפות


15 מ''ל מיץ לימון


טבסקו


קורט מלח ופלפל שחור



אופן הכנה: כותשים עלי סלרי בשייקר. מכניסים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח. לא משקשקים, רק מעבירים מצד לצד עד שהנוזל קר מאוד. מסננים ומוזגים לכוס עם קרח. כדאי להגיש בשקית אינפוזיה מיוחדת על מצע של קרח גרוס.



"דאבל סטנדרט", דיזנגוף 247, תל אביב



קוקטייל Blood Bath / "דאבל סטנדרט" . צילום: זיו כהן




קוקטייל קמפרי פרש / "פרש קיטשן"


מרכיבים:


בכוס גבוהה:


5 קוביות קרח


1/2 תפוז חתוך לקוביות



בתוך שייקר:


60 מ"ל קמפרי


60 מ"ל ליקר תפוזים קוואנטרו


100 מ"ל מיץ אשכוליות אדומות


1 כדור סורבה פסיפלורה איכותי


4 קוביות קרח



אופן הכנה: משקשקים את המרכיבים חזק בשייקר ומסננים לתוך הכוס.



קוקטייל קמפרי פרש / "פרש קיטשן". צילום: בן יוסטר



קוקטייל Cardamon Sour / מוזיאון הוויסקי



מרכיבים:


45 מ"ל וויסקי


30 מ"ל מיץ לימון


30 מ"ל סירופ דבש


50 מ"ל מיץ אגסים


3 זרעי הל כתושים



אופן הכנה: מכניסים את כל המרכיבים יחד לשייקר ומשקשקים במשך כשבע שניות. מסננים לכוס לואו בול. המלצת הגשה: פלח אגס על שפת הכוס.


מוזיאון הוויסקי, מתחם שרונה, רב אלוף דוד אלעזר 27, תל אביב יפו



קוקטייל Cardamon Sour / מוזיאון הוויסקי. צילום: אלירן אביטל



קוקטייל גרין ג'ין / "דלידה בר"

מרכיבים:


50 מ"ל ג'ין


30 מ"ל מיץ לימון טרי


10 מ"ל פסיפלורה


30 מ"ל סירופ לימון


חופן נענע


3 פרוסות מלפפון


30 מ"ל טוניק



אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים. כותשים קלות את חופן הנענע בכוס אולד פאשן. מוסיפים פרוסות מלפפון וקרח וסוגרים עם טוניק.



"דלידה בר", זבולון 7, תל אביב



קוקטייל גרין ג'ין / "דלידה בר". צילום: אנטולי מיכאלו