זה הזמן לרעננות ולפשטות. בימים אלו לאף אחד מאיתנו אין חשק להיכנס למטבח ובטח לא להפעיל את התנור שיפיץ חום מיותר. היות שהתנור שובת בתקופה זו, או יותר נכון אנחנו משביתים אותו, גם אופן ההכנה של מאכלים ותבשילים מקבל תפנית. וכך, בלי שהתכוונו, הכל קורה מעצמו, ובמטבח לא תמצאו עוד מטעמים מורכבים, לא עוד מאכלים כבדים ודשנים. חום יולי־אוגוסט מחייב אוכל קליל, מהיר וזמין, העשוי משפע ירקות ופירות טריים ורעננים המצויים בשווקים.



אם נושבת מעט בריזה, המרפסת הופכת למקום האירוח הכי כיפי. או אז אנו נערכים עם שפע מנות קלילות, מהירות הכנה ונאות למראה, המושכות אותנו ואת בני המשפחה אל המקום הכי צונן בערבי הקיץ החמים. ובזמן האירוח לצד האוכל אנחנו לא שוכחים את המשקאות, שגם הם מקבלים טוויסט קיצי ומעניין.



המודעות לבריאות הביאה את היצרנים להוסיף על המשקאות הקלים והמוגזים גם מים בטעמים שונים. אבל כמו שאני תמיד אומרת: למה לקנות אם אפשר להכין בבית? השבוע בחרתי לייחד את המדור למשקאות בטעמים מעניינים. דרך הכנתם נלמד לשלב פירות, תמציות תה, חליטות תה קרות ועוד.


הקפדתי להשתמש בתמציות הבסיסיות הפשוטות שיש, תוך שילוב מבחר גדול של עשבי תיבול מעניינים ותבלינים שונים. הם הופכים את המים הפשוטים לטעימים יותר ולמעניינים.



תופתעו לגלות איזה עולם עשיר מסתתר כאן. מוסיפים למים הקרים מעט גוון מתמצית התה הסטנדרטית או מחליטת תה פשוטה המצויה אצל כולנו במזווה הביתי. מצרפים להם עשבי תיבול ותבלינים וזהו. התוצאה מעוררת עניין ומזמינה את כל בני הבית לנסות ללגום מהנוזל שהם לא מכירים. אני לא מוסיפה למשקאות האלה שום ממתיק. לא סוכר ולא ממתיק מלאכותי. המלצתי לכם היא להכין את המשקאות המוצעים כאן ללא תוספות סוכר או ממתיקים. אתם תראו כבר מהטעימה הראשונה שהפירות והתוספות המשולבים במשקה עושים את הטעם וממש אין צורך להמתיק.



לטובת אוהבי המתוק ציינתי במתכון כמויות של ממתיק שאפשר להוסיף לנוזל. בבקשה אל תגזימו בכמויות והוסיפו אותו במשורה. כמות גדולה מדי תפגום בטעמו של המשקה הקר.



משקה לימונים / לימונענע



קנקן של לימונדה חייב לדעתי להיות דרך קבע במקרר. זהו משקה מצוין שעדיף על פני כל המשקאות הממותקים הנמכרים בחנויות. במתכון זה אתם מוזמנים לסחוט את המיץ מהלימונים, אולם אפשר גם לטחון לפחות לימון אחד בשלמותו ולהוסיף למשקה.


החומרים (ל־6 כוסות):


• 6–8 כפות סוכר (עניין של טעם. אפשר להקטין את כמות הסוכר או להשתמש בתחליף "כמו סוכר" או בדבש)


• 4 לימונים גדולים


• 6 כוסות מים


משקה לימונענע. צילום: פסקל פרץ רובין


להגשה:
• 1 לימון פרוס לפרוסות דקות
• 1 תפוז חתוך לפרוסות דקות
• חופן עלי נענע
• חופן עלי לואיזה או ¼ כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה: שמים את הסוכר בקנקן רחב. סוחטים את הלימונים לתוכו, בוחשים היטב את הסוכר ואת מיץ הלימון, מסלקים את החרצנים ומוסיפים את המים. בוחשים היטב עד שהסוכר נמס. חשוב לטעום מדי פעם את המשקה, ולתבל ולתקן טעם בהתאם לטעמכם האישי.
לפני ההגשה: מוסיפים פרוסות לימונים, פרוסות תפוז, עלי נענע, לואיזה או שילוב של עלי בזיליקום. מערבבים היטב, מוסיפים כוס קוביות קרח ומגישים קר.

משקה פירות יער

כיום ניתן למצוא בשווקים מבחר רחב של חליטות תה בטעמי פירות להכנת משקאות קרים. אפשר להשתמש בהן כבסיס ולהוסיף תמצית של תה רגיל בדרגות מיצוי שונות ופירות. אם אתם מעוניינים לחזק את טעם הפרי, אפשר להוסיף כוס של פרי מרוסק אל הקנקן.

החומרים (ל־6־8 כוסות):
• 5 שקיקי תה קר פירות יער או חליטת פירות יער
• 8 כוסות מים קרים
• ½ כוס תערובת פירות יער קפואים
• ½ כוס ענבים אדומים וירוקים טריים חצויים
• 2 ענפי לואיזה
• 2 גבעולי קורנית (תימין)

משקה פירות יער. צילום: פסקל פרץ רובין


אופן ההכנה:  
מניחים בכלי את שקיקי התה ויוצקים כוס מים רותחים. מערבבים ומחכים לפחות חמש דקות למיצוי. מסננים ומעבירים את הנוזלים לקנקן גדול. יוצקים את המים הקרים. אם מעוניינים במתיקות, זה הזמן להוסיף מעט סוכר או דבש או סילאן או ממתיק דיאטטי. מערבבים היטב ומוסיפים את הפירות הקפואים, הענבים החצויים, ענפי הלואיזה וגבעולי הקורנית. מערבבים וממתינים כחמש דקות לפני שמוזגים לכוסות. אפשר להוסיף חופן של קוביות קרח.

משקה פירות טריים

החומרים: (ל־6־8 כוסות)
• 2 שקיקי תה או 5 שקיקי חליטת אפרסק
• 8 כוסות מים קרים
• 1 שזיף אדום בשרני חתוך לפלחים או לפרוסות
• 1 אפרסק חתוך לפלחים או לפרוסות
• 1 כוס ענבים ירוקים
• ½ תפוח עץ ירוק או אדום חתוך לפרוסות
• ½ אגס פרוס
• 2 כפיות סוכר או דבש או סילאן או ממתיק דיאטטי (לא הכרחי)
• ½ לימון פרוס דק
• 1 כוס עלי לואיזה ונענע
• 2 עלי לימונית או למון גראס

אופן ההכנה:
מניחים בכלי את שקיקי התה ויוצקים כוס מים רותחים. מערבבים וממתינים לפחות חמש דקות למיצוי התמצית מהשקיקים.
מסננים ומעבירים את הנוזלים לקנקן גדול ויוצקים מים קרים. אם מעוניינים במתיקות נוספת, זה הזמן להוסיף מעט סוכר. מערבבים היטב ומוסיפים את כל הפירות החתוכים. מערבבים ומוסיפים את פרוסות הלימון, ענפי הלואיזה, הנענע, הלימונית או הלמון גראס. מערבבים היטב ומאחסנים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה מוסיפים כוס קוביות קרח, מערבבים וממתינים כחמש דקות לפני שמוזגים לכוסות.

משקה מנגו, קינמון וזנגביל

משקה מצוין ומפתיע. אפשר להגישו צלול או לרסק מנגו בשל ולהוסיפו למשקה.
החומרים (ל־6־8 כוסות):
• 2 שקיקי תה רגיל או חליטת מנגו וג'ינג'ר
• 8 כוסות מים קרים
• 1 תפוז חתוך לפרוסות
• 1 מנגו בשל, חתוך לקוביות
• 2 כוכבי אניס
• 1 מקל קינמון גדול או 2 מקלות קטנים
• 2 חתיכות זנגביל (ג'ינג'ר) מסוכר או 5 פרוסות דקות זנגביל
• 4 כפיות סוכר או 3 כפיות דבש או ממתיק מלאכותי (לא הכרחי)
• ענף של לואיזה או רוזמרין (לא הכרחי)

משקה מנגו, קינמון וזנגביל. צילום: פסקל פרץ רובין


אופן ההכנה:
מניחים בכלי את שקיקי התה ויוצקים כוס מים רותחים. מערבבים ומחכים לפחות חמש דקות למיצוי. מסננים ומעבירים את הנוזלים לקנקן גדול. יוצקים את המים הקרים. אם מעוניינים במתיקות, זה הזמן להוסיף מעט סוכר. מערבבים היטב ומוסיפים את פלחי התפוז, קוביות המנגו, כוכבי האניס, מקל הקינמון, הזנגביל המסוכר או פרוסות זנגביל טרי. אפשר להוסיף ענף של לואיזה או רוזמרין. מוסיפים כוס של קוביות קרח או קרח גרוס, וממתינים כחמש דקות לפני שמוזגים לכוסות. מגישים קר.

טיפסקל: אפשר לטחון במעבד מזון לימון אחד ולהוסיפו למשקה. כך מתקבל מיץ סמיך קלות בעל גוון מריר ועדין של לימון.
כדאי להוסיף מקלות וניל לקנקן המשקה סמוך להגשה.