קרניבורים עיצרו הכל! עם הרבה רעש אבל עם נחיתה רכה, קמה לפני כשבועיים מסעדת ״ניו יורק סטייק האוס״ במתחם היס פלאנט בראשון לציון שמתכננת להאכיל אתכם בסטייק הכי גדול שיש בארץ ועוד שלל של מנות גדושות בשר היישר מארצות הברית. מוכנים לזה?
לפני כשבועיים נפתחה לה מסעדת הבשרים ״ניו יורק סטייק האוס״ שבשקט ובמקצועיות לא אופיינית למסעדות ישראליות פתחה בלי הרבה רעש וכרגע נמצאת בהרצה רגועה. המסעדה מהווה חלק מרשת עולמית ומתכננת להגיש בארץ תפריט עשיר של בשרים כשרים, שמיובאים היישר מנברסקה כשמנת הדגל של המסעדה היא ספיישל של סטייק אנטריקוט במשקל של קילו, לידו עוד 600 גר׳ צלעות טלה, ערימה נכבדת של פלחי תפוחי אדמה צלויים ובקבוק יין של יקב בן חיים. בהחלט נשמע כמו תענוג, אבל תענוג שיעלה לכם כ-1500 שקלים. המנה מוגשת עם פלטת חימום כדי שחס וחלילה הסטייק לא יתקרר ומהווה אטרקציה לא קטנה לקרניבורים מושבעים.
למרות האטרקציה האנטריקוטית, החלטנו לא לקחת את מנת הדגל ולהתמלא אלא לנסות כמה דברים אחרים מהתפריט כדי להבין אם יש פה על מה להתבסס. והופתענו.
שניה לפני הביס - כמה מילים על העיצוב. המסעדה גדולה, רחבת ידיים, עם המון השקעה ותשומת לב לפרטים הקטנים. הכל עומד במקומו, מתוקתק, מעוצב ויוקרתי. החלל נעים ומשרה נינוחות ישיבה, האקוסטיקה מצוינת ויש נישות שונות לישיבה כולל בר רחב עם שפע של אלכוהול, המרחב של המסעדה מאיים קצת בהתחלה - אבל אני בטוחה שככל שהמקום יתמלא ככה גם האווירה תהיה בייתית יותר. ראשונות מפתיעות לא פחות מהבשר אז נכון שהגעתם בשביל הסטייק אבל חד וחלק אני ממליצה לכם לא לוותר על הראשונות. הן הפתעה מאד מוצלחת במסעדה שמתמקדת רק בבשר. הזמנו סלט קיסר עם עוף שהגיע כערימה של לבבות חסה קריספיות עם נתח עוף עסיסי במיוחד בתיבול עדין, סלט העגבניות היה משופע בעגבניות מוצקות מכל הסוגים וכל זה בתיבול של גספצ׳ו עגבניות מתובל, בזיליקום, צנוברים והרבה שמן זית משובח מה שהפך את המנה לאחת הטובות בכל הארוחה. המשכנו עם נקניקיה צלויה מבשר טלה מקומי שהגיעה כנתח שמנמן ומתובל עדין על ערימה ענקית של פירה רך במיוחד- ממש תענוג. אחרי שהקיבה נרגעה קצת והכוסות התמלאו שוב, היינו מוכנים לנסות את הבשר. הארוחה עלתה כ-1000 ש"ח לא כולל טיפ. לשלושה אנשים כולל שלוש מנות ראשונות גדולות, בקבוק יין איכותי, 700 גר׳ פריים ריב , 300 גר׳ סינטה ועוד נתח מכובד של אסאדו. כל זה ב- 300 לאדם זה יופי של מחיר וזו ארוחה ענקית שמלווה בצ׳יפס, ציפס בטטה ותפוחי אדמה צלויים. לא יוצאים רעבים. אמנם המסעדה רק בהרצה אבל אני צופה לה הצלחה לאו דווקא רק בקרב הקרניבורים. מתחם יס פלאנט, צמוד לאגם. ראשון לציון http://www.nysteakhouse.co.il/
אלכוהול - אי אפשר להתעלם מנוכחות היין במקום , בר היינות גדול במיוחד ובהתאם גם התפריט המוצע. כ- 10 יינות מוצעים בכוסות ועוד מבחר גדול של יינות ישראלים בלבד במחירים שפויים לחלוטין שעושים חשק להזמין בקבוק ולוותר על הכוס. אנחנו פתחנו עם בלנד של צרעה והתחלנו לאכול.
כפי שאמרתי קודם החלטנו לוותר על הספיישל ולנסות 3 מנות בשר אחרות: פריים ריב, סינטה ואסאדו. לשולחן הגיע מגש גדול ועליו 700 גרם של פריים ריב חתוך דק עם העצם בצד, 300 גרם של סינטה אדמדמה וצלחת ענקית עם אסאדו במרינדת רוטב ברביקיו פיקנטית. הפריים ריב (55 למאה גרם+תוספות) היה משובח, עסיסי, עשוי כמו שביקשנו (מדיום) טעמי הבשר היו חזקים וגדושי מיצים והבשר היה תענוג לאכילה. הסינטה (170 ל-300 גרם) ניחנה באותה איכות רק אופיינית יותר לסינטה, טעמים עדינים מלאי עסיסיות ורכות של בשר איכותי שיושן כמו שצריך. השומניות העדינה שעטפה את הנתח התמוססה בפה וכל החוויה הייתה פשוט מצויינת.
דווקא מנת האסאדו איכזבה קצת (90 שח למנה גדולה). רוטב הברביקיו הגיעה בכמות עצומה, ממש כמו מרק והנתח המאוד מכובד והמאד שומני היה לא נוח לאכילה כי היה צריך למצוא אותו בתוך כל המרק הברביקיו וחבל. חלקי הבשר המעטים שכן הצלחנו לדלות היו מאד טעימים אבל בהחלט יש להוריד את כמות הרוטב וזו בהחלט מנה לחובבי השומן ופחות הנטו בשר.
לא לקחנו קינוח- אל תהרגו אותנו , פשוט היינו מפוצצים אבל השולחן ליד סיפר לנו שיש פאדג׳ שוקולד בלי קמח וסברינה קלאסית מדהימה. אז שמתי לכם תמונה במקום וספרו לי איך היא הייתה.