הזמן הזה, בין החגים ושלל האירועים, מחייבים אותנו להיערכות קולינרית מוקפדת. כדי להקל מעט על עומס ההכנות, כדאי תמיד להצטייד בסוגי בצקים שונים ולשמור אותם במקפיא. אני נעזרת בהם על מנת להכין מנות מעניינות - מלוחות או מתוקות – שאינן דורשות ממני עבודה מרובה.
הפעם אני מציעה שני מתכונים מתוקים להכנה עם עלי סיגר או עלי פילו: הראשון, עלים ממולאים במלית עשירה של אגוזים שעברו טיגון וטבילה בסירופ סוכר. השני, עלים ממולאים במלית תפוחים או חבושים.
החומרים: (ל־38 יחידות)
6 תפוחי עץ גדולים גרני סמית או חבושים
½ כוס סוכר חום
⅓ כוס סירופ מייפל
50 גרם צימוקים
2 כפיות קינמון
2 כוסות יין אדום מתוק
20 עלי פילו גדולים
½1 כוסות פירורי ביסקוויטים או
פירורי לחם
להברשה:
100 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת
להגשה:
סירופ מייפל
גלידת וניל
אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחים או החבושים, מנקים מהליבה ופורסים דק.
2. מבשלים את התפוחים או החבושים עם סוכר, סירופ מייפל, צימוקים, קינמון ויין בסיר על אש בינונית כ־25 דקות, עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתאדים בחלקם. מסננים את הנוזלים.
3. חותכים כל עלה פילו לארבעה חלקים. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים קלות בחמאה ומניחים עליו עלה נוסף. מניחים במרכז כף פירורי ביסקוויטים וכף מהמלית. סוגרים לצורת גליל או מעטפה, וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
4. מסדרים ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאה. אופים 20־25 דקות בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות, עד הזהבה.
5. מצננים, מזליפים מעל סירופ מייפל ומגישים עם כדור גלידה.
סיגרים או מעטפות במלית בוטנים ואגוזים
החומרים: (ל־20 גלילים)
למלית:
½2 כוסות בוטנים (או שקדים)
½2 כוסות פתיתי קוקוס
½ כוס סירופ מוכן
½ כפית תמצית שקדים
¼ כוס צימוקים
1־2 חלבונים
20 עלי בריק עגולים קטנים או עלי פילו מלבניים, חתוכים למלבנים או לעיגולים בגודל הרצוי לקבלת גלילים בינוניים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מ־½ לימון
אופן ההכנה:
1. מבשלים את כל החומרים לסירופ במשך 25 דקות, עד שנותר נוזל צמיגי.
2. המלית: קולים את הבוטנים בתנור חם ומסירים את הקליפות (אם משתמשים בשקדים, חולטים במים רותחים במשך 10 דקות ואז מסירים בקלות את קליפתם). טוחנים את הבוטנים הקלויים במטחנת בשר או במעבד מזון. מניחים בקערה רחבה, מוסיפים את פתיתי הקוקוס וחצי כוס מהסירופ ומערבבים. מוסיפים את תמצית השקדים והצימוקים ובוחשים עד שהתערובת אחידה.
3. מערבבים בקערית את החלבונים. מניחים על משטח עבודה עלה בריק, מקפלים את שני צידי העלה כלפי פנים ומורחים מעט מתערובת החלבונים. נוטלים בכפית מעט מן המלית, מניחים על הקצה המקופל של עלה הבריק ומגלגלים. מתקבל גליל קטן. מורחים את קצהו שוב בחלבון, סוגרים ומניחים על מגש.
4. מחממים שמן בסיר עמוק. מטגנים את גלילי הבריק הממולאים עד לקבלת גוון חום־זהבהב. מרתיחים את הסירופ ומנמיכים את האש. מוסיפים את הגלילים המקוררים, מבשלים בתוך הסירופ במשך דקה־שתיים ומוציאים למסננת. מצננים ושומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.
5. אפשר למלא את עלי הסיגר בצורת מעטפות ולאפות במקום לטגן.