אוזריה מארחת את עיתונאית האוכל והשפית מאיה דרין חדש: גרקו הרצליה שיבבי בראנץ מסעדת קלמטה היפואית משיקה תפריט חורף חדש ומציינת שבע שנים מסעדת ויקי כריסטינה, השוכנת במתחם התחנה בתל אביב, משיקה למשך כל ינואר תפריט המבוסס על המאכל הלאומי של ספרד- הפאייה, שנולדה בחופי ולנסיה כמאכל המשלב אורז מבושל עם תבלינים, אליו מתלווים מגוון חומרי גלם משתנים ובהם ירקות שורש, בשרים, דגים, פירות ים ופטריות. המסעדה תגיש שש גרסאות שונות, במחבתות קטנות לצד טאפאסים נוספים שהותאמו במיוחד לכל פאייה ופאייה. בימים מסוימים תוצב עמדה במרכז המסעדה ויוכנו פאייות באופן פרונטלי אל מול עיניי האורחים ובערבים יתקיימו הופעות חיות של רקדניות ונגנים. פסטיבל נתחים גדולים בקנקון מלון רימונים משיק סופ״ש קולינרי בסמטאות צפת
מסורת האירוחים של השפית אביבית פריאל באוזריה ממשיכה והפעם תארח השפית אביבית פריאל את עיתונאית האוכל מאיה דרין (ישראל היום). מאיה שהיתה השפית והבעלים של מסעדת אימומה תחזור הפעם אל מנות הדגל ההן מהמסעדה שנסגרה לפני למעלה מעשור.
15/1/2018 - תפריט מנות ספיישל אימומה של השפית מאיה דרין: איקצ'לו 42 ₪ //דג נא עם תחמיץ הדרים וסלט מלפפונים ועשבים 56 ₪ //קלמרי וחציל על הגריל בחמאת עגבניות שרי חרוכות וזעתר טרי 62 ₪ //רביולי גבינות בבויון פרמז'ן ואגוזי לוז 58 ₪,צרור פילו "מעורב תל אביבי" 62 ₪ // מסקרפונה-קפה 42 ₪
המסעדן צביקי עשת משיק מסעדה אחות ל"גרקו" –'בוזוקייה' יוונית, בקומת הקרקע של מלון פאבליקה החדש, בלב אזור התעשיה והבילויים של הרצליה שתהיה מלאה בטעמים, שפע, צבע ומוזיקה. שני ברים יוונים האחד מרווח וגדול בחלל הפנימי והשני ממוקם ברחבה החיצונית, אזור הופעות מוזיקה חיה, בר דגים טריים בסגנון השוק היווני, גריל גירוס ועופות יווניים שהובאו לארץ במיוחד, מעדניה יוונית וכן אזור שירות עצמי לטובת עובדי המשרדים שבאזור בשעות הצהריים.
מה אוכלים? דולמדס עלי גפן בעבודת יד; ספאנקופיטה, מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר; מאפה 12 האלים, פילו מטוגן במילוי גבינת פטה עם דבש פרג, שומשום לבן ושחור; מוסקה עם תפוח אדמה, חצילים, בשר עגל ורטב בשמל; בצל ממולא בשר ואורז ברוטב לימון ועוד רבים.חצי עוף בגריל עופות יווני, במרינדת תפוזים, דבש ותימין עם פיתות יוונית אפויות וסלט עגבניות חריף; כיסוני פסטה במילוי תרד ומנגולד ברוטב יוגורט וחמאת סטקה ולימון מקורפו ועוד.
״בבי״ - המקום החדש והמצויין של השף אסי לוי, משיק בראנץ סופ״שׁ שכולו מנות ייחודיות שאסי הרכיב לצד דרינקים של סופ״ש בלבד. פפרדלה פורל מעושן בשמנת פרג וחלמון ביצה//תפוחי אדמה ובטן טלה מעושן, ביצה עלומה ופימנטו // חומוס ביתי מסבחה / קלמרי / בשר טלה עם לחוח // קובנה וכמו שאמרנו- דרינקים מיוחדים רק לסופ״ש
אחת ההמלצות החמות שלנו למקום מצויין עם אוכל קצת אחר שעוד לא גילו
מסעדת קלמטה בכיכר קדומים שביפו העתיקה חוגגת שבע שנים ומשיקה תפריט חורפי חדש שמקבל כמו תמיד השראה, בין השאר, ממטבחי אגן הים התיכון והמטבח הערבי.
חומרי גלם איכותיים, בשר טלה, פירות ים, יוגורט, עשבי תיבול ודגים טריים מהים. האווירה קלילה וזורמת, מנגינות יווניות וניחוח האניס, כל זה, בליווי האוכל המדויק יוצרים חוויה מושלמת של קפיצה ליון.
בין המנות החדשות של השף עלי זועבי (37) : עלי גפן ממולאים, סלסלת חצילים וגבינת חלומי צלוייה; שרימפס חלוטים, יוגורט וזרעי עגבניה בויניגרט הדרים ; ארטישוק בפלנצ׳ה, צזיקי זוקיני, סלסלת עגבניות ופיסטוק קלוי ; שיפודי סלמון, עדשים וטחינה גולמית ;סופלקי עוף, תפו״א וצזיקי ועוד…
קלמטה, ככר קדומים 10, יפו העתיקה טלפון: 03-6819998
בין סוגי הפאייות שיוגשו: פאייה טבעונית- מאורז בר, תירס לבן ושלל ירקות חורף; פאייה פטריות וגבינת מנצ'גו; פאייה על בסיס ציר אסיאתי ארומטי עם נתחי עוף וירקות; פאייה מוסר ים עם עריסה וציר דגים חריף; פאייה מאורז שחור ופירות ים בציר דגים ארומטי; פאייה עם צלי כתף בקר ועוד
במהלך כל חודש ינואר יערך פסטיבל קולינרי של נתחי בשר ענקיים ונתחים מיושנים במסעדת ובמעדניית הגורמה קנקון! בנוסף במסגרת הפסטיבל יוגשו במסעדה מגוון רחב של מנות בשר במשקלים גדולים של החל מ 500 גרם ומעלה.
בין המנות שיוגשו במסעדה: ניו יורק סטייק //אנטריקוט עם עצם //אנטריקוט בלי עצם // פורטר האוס // סטייק טומהוק החל מ 39 ש"ח ל- 100 גרם
מלון רות רימונים צפת, מזמין לחוויה קולינארית, בסופ"ש המוקדש לטעמי חורף עם קדירות חמות, יין וארוחות טובות, עם הכנה וטעימה של קדרות חורף מיוחדות, סדנת בישול פרונטלית בהדרכת השפית נופר זוהר,ארוחת ערב חגיגית הכוללת תפריט מאכלים גליליים וקדירות חורפיות, סדנת יין, קבלת שבת חגיגית,הרצאה על תזונה נבונה, סיור לילי בסמטאותיה הקסומות של העיר העתיקה צפת ועוד.