כבוד ענק לשף חיים כהן: מסעדתו של השף באמסטרדם, לה הוא בנה את התפריט והקונספט, קיבלה כוכב 'מישלן'. בראיון הבוקר (ראשון) ב-103FM לאילה חסון הוא סיפר על התחושות אבל גם על הבעיות של תעשיית המסעדנות בארץ. "זו אינה מסעדה שלי אך אני בניתי בה את התפריט והקונספט, הכבוד הוא גדול מאוד עבורי", סיפר כהן.
לדבריו, "חברו לעסק הזה רק ישראלים. השף אורי גלר היה גם השף במסעדה שלי במסעדה 'יפו-תל אביב', הוא הביע נכונות להקים את המסעדה באמסטרדם, לקח את משפחתו ועבר לגור שם. הוא היה חלק חשוב מאוד בהקמת העסק. כיום אורי גלר עבר למסעדה אחרת באותו מלון יוקרתי באמסטרדם".
לדבריו, "חברו לעסק הזה רק ישראלים. השף אורי גלר היה גם השף במסעדה שלי במסעדה 'יפו-תל אביב', הוא הביע נכונות להקים את המסעדה באמסטרדם, לקח את משפחתו ועבר לגור שם. הוא היה חלק חשוב מאוד בהקמת העסק. כיום אורי גלר עבר למסעדה אחרת באותו מלון יוקרתי באמסטרדם".
למרות הכבוד העצום, כהן התייחס לבעיות הקשות מהן סובל תחום המזון בישראל: "האוכל באמסטרדם מאוד מזכיר את ישראל, הכוכב הזה שקיבלנו שייך לקולינריה ממנה אנחנו צמחנו פה בארץ. הקולינריה הישראלית מקבלת בימים אלו המון כבוד בחו"ל. מצד שני אנחנו נמצאים בימים קשים במסעדנות בישראל. ישנה רגולציה קשה על המסעדות הכוללת מס העסקה על עובדים הזרים ועוד. רשות המיסים לא גבתה את המס שש שנים וכעת דורשת אותו רטרואקטיבית. ח"כ גפני וח"כ כחלון היו הראשונים שהרימו את הכפפה בניסיון לעזור לנו. כוכבי מישלן מקבלים במדינות שיש בהן תיירות, אי אפשר להתבסס על קהל מקומי בלבד. תרבות קולינרית היא לא מילה גסה".
עריכה: איתמר זיגלמן