בשנים האחרונות אני מכינה בחנוכה את הסופגניות בגודל בינוני, אבל השנה החלטתי ללכת עוד צעד קדימה ולהכינן בגודל מיני. לשמחתי, במהלך החג הן נחטפו מהסלסילה כמו חטיף. הגודל החדש עומד על כ־2־3 סנטימטרים, וחוסך לכולנו את ייסורי המצפון ואת חישובי הקלוריות.



הסופגניות נהדרות כמו שהן, אך מומלץ לשחק עם מגוון ציפויים, בדומה לדונאטס, ובמקום למלא אותן בריבה, לצפות אותן בציפויים קלים ופשוטים המגוונים את ההגשה.



טיפסקל


יש לחמם היטב את השמן. אל תוסיפו במהלך הטיגון שמן קר לשמן החם. הסופגניות יספגו את השמן הקר, וחבל.


מוציאים את הסופגניות בכף מחוררת, כדי לנקז את מרב השמן, ומצננים על נייר סופג.


סופגניות מיני. צילום: פסקל פרץ-רובין




סופגניות מיני
החומרים
(לכ־30 סופגניות מיני):

1/2 3 כוסות קמח מנופה
25 גרם שמרים
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה בגודל L
2 כפות יוגורט או מעדן שוקולד
3 כפות שמן
1 כפית ברנדי
1 כף קליפת לימון או תפוז מגוררת
3/4־1 כוס מים, בהתאם לספיגת הקמח
שמן לטיגון

להגשה:
1 כוס ציפוי שוקולד
1 כוס ציפוי שוקולד לבן
1 כוס סירופ סוכר מוכן
כף וחצי קינמון

לעיטור:
אגוזים קצוצים
סוכר
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
1. מניחים את הקמח בקערת המערבל. מוסיפים שמרים וסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים מלח.
2. יוצרים גומה במרכז, לתוכה מכניסים את הביצה, היוגורט, השמן, הברנדי וקליפת התפוז או הלימון.
3. מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה מים. לשים עד קבלת בצק אחיד הניתק מדופנות הקערה.
4. מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
5. נוטלים מעט מהבצק ומעצבים לכדורים בקוטר של 2־3 סנטימטרים. משהים להתפחה במקום חמים כ־20 דקות, עד שהסופגניות יכפילו את נפחן.
6. מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשצדן התפוח כלפי מטה, ומטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
7. הסופגניות נפלאות כמו שהן, אך אפשר להשלים את ההגשה עם תוספות מתוקות:
סוכר: מניחים צלחת רחבה ומגלגלים את הסופגניות בסוכר בעודן חמות.
קינמון: מניחים בצלחת רחבה כוס סוכר, מוסיפים כף וחצי קינמון ומערבבים. מגלגלים את הסופגניות בסוכר ובקינמון בעודן חמות.
סירופ: מכינים סירופ סוכר בסיסי. טובלים את הסופגניות בסירופ ומוציאים לכלי. אפשר לפזר עליהן אגוזים קצוצים.
ציפוי בהרכבה אישית: מכינים ציפוי שוקולד מריר או לבן ושמנת או ממרחי שוקולד כמו נוטלה וממרחי חלב, מרציפן וממרח אגוזים. מניחים את הממרחים בצלוחיות, וכל סועד טובל את הסופגנייה בציפוי האהוב עליו. אפשר גם לשלב פירורי שוקולד, אגוזים וסוכריות צבעוניות.