קוקטייל רד & בלאק, "קפה האנוי". באדיבות המיקסולוג דן קרייצר:
מרכיבים:
60 מ"ל ויסוצקי רד טי (רויבוש) קינמון וניל
2 כפות סוכר (או 30 מ"ל מי סוכר)
45 מ"ל רום שחור (רצוי בקרדי קרטה נגרה)
15 מ"ל טריפל סק
מיץ מחצי לימון
מיץ מחצי תפוז
קורטוב אנגוסטורה
להגשה:
סליל קליפת תפוז
1 מקל קינמון
הכנה:
חולטים תיון רד טי של ויסוצקי בכוס מים רותחים במשך 4־6 דקות. ממיסים את הסוכר בכף מים רותחים ומערבבים עד שהוא נטמע לגמרי במים. יוצקים לשייקר 60 מ"ל מהחליטה. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד האנגוסטורה ומוסיפים קוביות קרח. משקשקים היטב ומסננים אל תוך כוס נמוכה ורחבה (לואו בול), מלאה בקרח. מוסיפים כמה טיפות אנגוסטרה מעל, מעטרים במקל קינמון ובסליל קליפת תפוז. מגישים מיד, קר מאוד.
מחיר: 46 שקלים
"קפה האנוי", מלכי ישראל 3, תל אביב
קוקטייל ארל גרָאי (Earl Grye), מסעדת "דיינינגס". באדיבות המיקסולוג והברמן נוי דודאי
מרכיבים:
40 מ"ל חליטת ויסוצקי ארל גריי ופרחי דרדר כחול
40 מ"ל וויסקי שיפון
25 מ"ל מיץ אשכולית דם
20 מ"ל קוואנטרו
להגשה:
פלח אשכולית
גבעול נענע
קרח גרוס
הכנה:
חולטים את תיון הארל גריי של ויסוצקי בכוס מים רותחים במשך 4־6 דקות. יוצקים 40 מ"ל מהחליטה לשייקר עם שאר המרכיבים. מוסיפים קוביות קרח, סוגרים את השייקר ומשקשקים היטב. מסננים אל תוך כוס גבוהה וצרה (היי בול), מלאה בקוביות קרח. מעטרים בפלח אשכולית ובגבעול נענע. מגישים מיד, קר מאוד.
מחיר: 56 שקלים
"דיינינגס", נחמני 23, מלון "נורמן", תל אביב,
קוקטייל יסמין הכחולה, מסעדת "אסיה". באדיבות מנהל הבר במסעדה אלדד סער
מרכיבים:
15 מ"ל תמצית תה יסמין
1 כף מחוקה סוכר (או 15 מ"ל מי סוכר)
45 מ"ל וודקה
2־3 טיפות שמן קוקוס
20 מ"ל לימון סחוט
1 כף חלבון ביצה
להגשה:
מקל קינמון
הכנה:
חולטים את תיון היסמין בכוס מים רותחים במשך 5־7 דקות. ממיסים את הסוכר בכף מים רותחים ומערבבים היטב. יוצקים 15 מ"ל מהחליטה לשייקר עם שאר המרכיבים ומשקשקים חזק מאוד - וללא קרח - במשך חצי דקה כדי להקציף את החלבון. מוסיפים קרח ומשקשקים שוב 15 שניות. מסננים לכוס תה סיני (ללא קרח) ומעטרים בתיון ובמקל קינמון שאת קצהו שורפים בעזרת מצית או ברנר (מבער ביתי). מגישים מיד.
מחיר: 46 שקלים
"אסיה", רבי נחמן 3, שוק הפשפשים, יפו
חדשות האלכוהול
הזדמנות פז
היינות של יקב "אורנלייה", אחד היקבים הטובים והיוקרתיים בעולם, מגיעים ארצה. היקב נוסד בשנת 1981 על ידי המרקיז לודוויקו אנטינורי באזור החוף של טוסקנה בולגרי באיטליה. בשנת 1988 הוצג לעולם הבציר הראשון של היקב, בציר 1985. בשנת 2005 רכשה משפחת פרסקובלדי את היקב, מה שהיווה את הפריצה הגדולה שלו להכרה בינלאומית.
עכשיו גם אתם יכולים לטעום את היינות המעולים האלה, רק קחו בחשבון שזול זה לא יהיה. היין "הפשוט" של היקב, לה וולטה, עולה בישראל 145 שקלים. יינות מתקדמים יותר, כמו לה סרה נואבה ופוג'ו אלה גדזה, עולים בישראל 345 שקלים לבקבוק. יין הדגל של היקב, בקבוק שכל אספן יין בעולם ישמח להתהדר בו, כבר יעלה לכם 1,150 שקלים, וגם ממנו יש בארץ מעט מאוד בקבוקים. בקיצור, הוא מיועד לשתיינים מתקדמים, לאספנים ולכאלה שאין להם בעיה להוציא סכומים לא מבוטלים על היין שלהם.
לא נרדמת תל אביב
כחלק מסדרה עולמית חדשה, שבה לכל מדינה בעולם מוקדש בקבוק, וויסקי בלנטיינ'ס מביא לישראל את בלנטיינ'ס פיינסט, מהדורה מוגבלת של 30 אלף בקבוקים, שעליהם תמונות אייקוניות של העיר תל אביב שצילם הצלם אלכס ליבק: מחופי תל אביב, דרך אלנבי ושוק הכרמל, ועד השעות הקטנות של הלילה.
מחיר לבקבוק של 700 מ"ל: 89 שקלים.