להכנת ארוחת ערב במהלך השבוע אני תמיד מחפשת משהו קל ומהיר הכנה, כזה שלא יכביד מדי ולא ידרוש ממני התעסקות ארוכה. בכל זאת, אנו כבר אחרי יום עבודה ולא מעוניינים לבלות שעות במטבח. 
 
לכן אימצתי לי מבחר מתכוני שליפה, שמלבד יתרון הזמן, הם טעימים ואהובים על בני משפחתי, בעיקר על הילדים. כזה הוא המתכון למאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום שלפניכם, שכל מה שדרוש כדי להכינו הוא מעט חומרים בסיסיים, כף, קערה ותנור. אני בטוחה שגם סטודנטים שמחפשים להכין משהו מזין וטעים ישמחו לאמץ את המתכון, אשר מדיף ניחוח של בית. 
טיפסקל

- אפשר להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט.
- אפשר להוסיף ירקות קלויים נוספים כמו חציל, קישוא או גזר. יש לחתוך אותם לקוביות קטנות.
- יש לשמור על יחס כמותי נכון לאחר כל שינוי בשימוש בירק או בגבינה. 
 
שלבי הכנת המאפינס. צילומים וסגנון: פסקל פרץ-רובין
שלבי הכנת המאפינס. צילומים וסגנון: פסקל פרץ-רובין

 
מאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום 
חומרים (ל־12 יחידות):
70 גרם חמאה מומסת
100 גרם קוטג' 5% שומן
1 גביע שמנת חמוצה
2 כוסות קמח תופח מנופה
קורט מלח
1 כף סוכר
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
2 גמבות קלויות קצוצות דק
3־4 גבעולי בזיליקום קצוצים
2 כפות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: 
1. מניחים את כל החומרים בקערה רחבה לפי הסדר שלהם ברשימה, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את בלילת הבצק לקנקן מזיגה מכניסים לתוך שקית זילוף. חותכים את הקצה כדי שאפשר יהיה למלא את תבניות המאפינס.
2. מרססים מעט בשמן את תבניות השקעים או את עטרות המאפינס האישיות, ויוצקים או מזלפים את הבלילה לתוך התבניות.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 15־20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש ונקי. מצננים ומוציאים בזהירות מהשקעים. 
סיפורי ירקות 
"מה לחשה החסה לסבתא" הוא ספר ילדים חדש מאת אסנת גרינברג, אשר מנסה לעזור להורים, דרך סיפור והומור, לטפל בנושא התזונה של הילדים בכלל ואכילת ירקות בפרט. הספר, שיצא בכריכה קשה, מנסה לגרום לילדים לאכול ירקות תוך הטמעת ההבנה וההכרה בנזקים של צריכת מזון תעשייתי מעובד. הספר מנוקד, ומתאים הן לקריאה משותפת של הילדים עם מבוגר והן לקריאה עצמאית בראשית הקריאה. את הטקסט מלווים איוריו של ויטלי מינין, המציגים באופן צבעוני ומושך את העין את הדמויות בסיפור, את המפגשים בין הסבתא לנכדיה ואת עולם הירקות. 


כריכת הספר "מה לחשה החסה לסבתא"
כריכת הספר "מה לחשה החסה לסבתא"

 
"מה לחשה החסה לסבתא", מאת אסנת גרינברג, הוצאת אוריון, 49 שקלים


מתכונים נוספים באתר של פסקל