יין לבן יבש 2017, יקבי סגל
יין רענן ופירותי שיהווה תוספת מושלמת לארוחות החג החלביות ולימים האביביים. מורכב ממזיגה של ענבי סוביניון בלאן, פרנץ' קולומברד ומוסקט. %12 אלכוהול.
מחיר: 25 שקלים
 

יין לבן יבש. צילום: יח"צ


מוסקטו מבעבע, 
יקבי כרמל
המוסקטו המבעבע מסדרת Private Collection הוא יין מתקתק שענביו נבצרו בהבשלה מלאה מחלקת ענבי מוסקט בוגרת. היין עבר תסיסה במכל לחץ לקבלת יין ארומטי, עם ניחוחות של פרי טרופי. הוא בעל גוף בינוני ומתיקות מאוזנת. %5.5 אלכוהול.
מחיר: 39 שקלים

מוסקטו מבעבע. צילום: יח"צ



מוסקט 2016, 
יקב ירושלים
יין קינוח שמכיל %100 ענבי מוסקט. היין מתאפיין בניחוחות ריבת קומקוואט, משמש וקוקוס, ומשמר חמיצות מאוזנת. מומלץ להגשה בטמפרטורה של 6־10 מעלות. %12 אלכוהול.
מחיר: 50 שקלים

מוסקט 2016. צילום: יח"צ


המושבה גראנש 2017, 
יקב בנימינה
לרגל שנת ה־70 למדינת ישראל ולציון 95 שנה למושבה בנימינה, יצר יקב בנימינה את סדרת יינות המושבה. זהו רוזה קליל המתאים לערבי קיץ. היין מתאפיין בניחוחות תותים ופריחת הדרים וטעמו מתקתק, פירותי ועדין. מומלץ להגיש בטמפרטורה של כ־10 מעלות כאפריטיף או לצד מנות ראשונות קלות. זהו יין שנועד לשתייה בצעירותו ואינו נועד ליישון ארוך טווח. %11.5 אלכוהול.
מחיר: 29 שקלים

המושבה גראנש. צילום: יח"צ



הר חרמון רוזה 2017, 
יקב רמת הגולן
יין חדש בסדרת הר חרמון - רוזה 2017, שמופק מענבי סירה הגדלים בכרמי היקב ברמת הגולן. היין מציג שילוב מאפיינים ארומטיים של תות שדה, צמר גפן מתוק, פטל ופרחים, לצד רמזים לעשן ולמינרליות. הוא בעל צבע ורוד עמוק, גוף קל עד בינוני וטעם עשיר יחסית לז'אנר. ישתלב עם מגוון טאפאסים מלוחים, גבינות או סלמון צרוב. %13.5אלכוהול. 
מחיר: 40 שקלים


הר חרמון רוזה. צילום: יח"צ


Legato
ויונייה 2017, 
יקב היוצר
יין צהוב בהיר עם גוון ירקרק, בעל ריחות של פרחים לבנים ומשמש, אגס ואפרסק, עגול וארוך בפה. כרם ויונייה נטוע מ־2013 בהר ברכה בשומרון בגובה 780 מטרים מעל פני הים. זהו יין לבן יבש בעל גוף ועוצמה, מתאים במיוחד לתבשילי דגים, לעוף צלוי ולגבינות עתירות שומן. %13 אלכוהול.
מחיר:
69.90 שקלים

יקב היוצר. צילום: אייל קרן
 


דומיין דה כריסטיה, 
יינות שקד
רוזה פרובנסאלי קלאסי, בעל גוון ורוד־כתום עדין וניחוחות רעננים של פרי אדום טרי ופריחה. עדין ומרענן. זני ענבים: גרנאש, סירה, סינסו. %12.5 אלכוהול.
מחיר:
70 שקלים

דומיין דה כריסטיה. צילום: יח"צ



פינו גריי 2016,
 יקב טפרברג
היין, שמורכב מ־%100 ענבי פינו גריי, גדל בכרם בהרי יהודה, באקלים מעט אירופי. בעל גוון אפרפר עדין ומאופיין במינרליות, גוף בינוני וחמיצות פריכה ורעננה. בפה היין עשיר ומהנה. היין בעל נוכחות, גוף בינוני פלוס, עשיר ומורכב וסיומת עגולה ומהנה. %13.1 אלכוהול.
מחיר:
75 שקלים

 

פינו גריי. צילום: יח"צ


גוורצטרמינר 2017, 
יקבי ברקן
יין חדש בסדרת SPECIAL RESERVE, סדרת האיכות מבית יקבי ברקן האף מלא בארומות של פריחת הדרים, מי ורדים, ליצ'י ופאי לימון. טעמי אגסים, בננות ופירות טרופיים מציפים את הפה ונמשכים לסיומת מתקתקה המלווה בחמיצות מעודנת. %13 אלכוהול.
מחיר: 75 שקלים


גוורצטרמינר. צילום: יח"

גוורצטרמינר. צילום: יח"צ


White Esper
, יקב טוליפ
בלנד של ויונייה, שרדונה ופרנץ' קולומברד. ארומות של פירות לבנים, אשכולית ואפרסק לבן. מורגשים גם התבלינים אורגנו וטימין. יין מוצלח שיפתיע אתכם בכל לגימה.
מחיר: 90 שקלים

 

יקב טוליפ. צילום: יח"צ


שרדונה 2017, 
BRAVDO
השרדונה של ברבדו זכה במדליות וציונים לשבח בתחרויות ברחבי העולם, וגם בתחרות הבינלאומית היוקרתית שרדונה דה מונד - Chardonnay du Monde, הנערכת מדי שנה בצרפת. יש לו גוון זהוב עמוק וצלול וארומת פרי עוצמתית של אננס, אשכולית, פירות טרופיים וניחוח וניל עדין. בעל חומציות קלה מאוזנת גוף וטאנינים רכים. צפוי להתפתח היטב בבקבוק במהלך 3־6 שנים. %12.5 אלכוהול.
מחיר:
90 שקלים

שרדונה. צילום: אייל גוטמן
 


רוזה 2017, 
יקב קסטל
אחד היינות המרעננים לשתייה בעונה החמה: בלנד של ענבי מרלו, מלבק וקברנה פרנק. היין עבר תסיסה ארוכה בטמפרטורות נמוכות. היין מותסס כבלנד בתסיסה קרה ואיטית, תוך שימוש במשקעים הטבעיים ובשמרים והימנעות מחמצון, על מנת להעניק ליין גוף ומורכבות יחסית. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 8 מעלות. %13 אלכוהול.
מחיר: 94 שקלים

 

רוזה יקב קסטל. צילום: אלעד ברמי


ליזה שרדונה 2015,
יקב אלכסנדר
יין שמופק מכרם ביישוב כרם בן זמרה שבגליל העליון, שניטע בשנת 1984. היין נעשה בשיטת Sur Lie ללא תסיסה מלולקטית, תוך הקפדה על  חמצון מוקדם דו־שבועי ומתיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים. זהו יין עשיר, על טהרת ענבי שרדונה, וטעמו חד, ארוך ומענג, משולב בנגיעה של חמיצות מעודנת. %13 אלכוהול.
מחיר:
110 שקלים

 

ליזה שרדונה. צילום: יח"צ


שרדונה רזרב 2016, 
יקב בזלת הגולן
בעל ריחות עדינים של תפוח, אגס ופירות טרופיים וברקע עץ אלון צרפתי. לאחר התסיסה נשמר היין ללא סינון בחביות, להשבחת הטעם והארומה. יין בעל גוף עגול, רך וחיוני, בעל חומציות מאוזנת עם סיומת ארוכה. %13.5 אלכוהול.
מחיר: 120 שקלים

 

שרדונה רזרב. צילום: דיוויד סילברמן


שאבלי רזרב דה ואדון,
יקב ג׳וזף דרוהין
היין, שעשוי %100 שרדונה, בעל היסטוריה ענפה: כבר מאות שנים שותים את היין הזה אצילים, מלכים, ראשי ממשלה ואנשי תרבות בצרפת ובעולם כולו. היין מיוצר באחוזה מפוארת בכפר שבלי בשם "ואדון", הדוגלת בשיטות ייצור אורגניות וביו־דינמיות בלבד. %12.9 אלכוהול.
מחיר: 130 שקלים

שאבלי רזרב דה ואדון. צילום: אסף לוי
 

חצי הכוס המלאה
אלפים צפויים לבקר בפסטיבל היין הגדול של הדרום, שיתקיים היום ומחר במרכז הכנסים הבינלאומי במתחם המכללה האקדמית אשקלון. 

פסטיבל היין של אשקלון מתקיים זו השנה השביעית, ובו יוצגו מאות סוגים של יינות, אדומים, לבנים, מוגזים, ישראליים ומן העולם. כל סוגי היינות יוצעו לטעימה, כאשר המבקרים יקבלו בכניסה כוס יין ריקה שתשמש אותם לטעימות לאורך שביל היין. השנה ייערך הפסטיבל לראשונה ברחבת דשא מטופחת ובביתנים מעוצבים, ועם הופעות של סטלוס ואורן חן ושל עינת שרוף. בין היקבים המשתתפים: רמת הגולן, הרי הגליל, רקנאטי, ברקן, סגל, בלו נאן, תבור, מרטיני, טפרברג, לביא, תשבי, עמק האלה ויקבי בוטיק נוספים, שיציעו יותר מ־100 טעימות יין. 
16־17 במאי, מחיר כניסה: 89 שקלים, לתושבי אשקלון: 49 שקלים, הכניסה לבני 18 ומעלה

פסטיבל היין באשקלון. צילום: יח"צ