אור זינגר (30) התבשרה שלא תוכל להרות לעולם לאחר כריתת הרחם שעברה. אף שהקפידה לבצע בדיקות שגרתיות של בדיקת הפאפ למשטח צוואר הרחם, לא הבחינו הרופאים בגידול הסרטני שממנו סבלה. כשהתגלה הגידול כבר היה מאוחר מדי, ולא נותרה ברירה אלא לכרות את רחמה.
כעת זינגר תובעת את קופת חולים מכבי שבמסגרתה קיבלה את הטיפול לאורך השנים. היא סיפרה כי "בשנת 2012 עשיתי כהרגלי בדיקה תקופתית שגרתית, אבל הפעם היא יצאה לא תקינה. הרופא קבע שהסיבה לכך היא דלקת בצוואר הרחם ופטר אותי באנטיביוטיקה, אבל זה לא הוביל לשיפור. יצרתי איתו קשר כמה פעמים, אבל הוא המשיך לטעון שהכל בסדר. כמה חודשים לאחר מכן חזרתי אליו עם דימום חזק, הטקס הקבוע חזר על עצמו - בדיקה לא תקינה ולאחריה אנטיביוטיקה. התעקשתי לבצע עוד בדיקות, אבל הוא התעצבן ושלח אותי הביתה".
זינגר החליטה לגשת לרופא אחר ומהר מאוד התגלה כי תחושותיה היו מוצדקות ומצאו כי יש לה סרטן. בגלל העיכוב בזיהוי הגידול כבר היה גדול וקרוב לרחם, והוחלט שהדרך היחידה היא לכרות את הרחם. לדברי זינגר, נאמר לה כי אם הייתה מגיעה רק מעט מוקדם יותר - הנזק הבלתי הפיך היה יכול להימנע.
בתביעה שהוגשה לבית משפט השלום בתל אביב באמצעות עורך הדין דוד פייל נטען כי לא רק שהרופא התעלם מבדיקות המטופלת ב־2012, אלא שמעיון בתיקה הרפואי של זינגר עולה שכבר בבדיקת הפאפ שביצעה ב־2009 היו סימנים ראשונים לסרטן. ״אילולא פוענחה הבדיקה כתקינה ב־2009 היה הצוות הרפואי ממשיך לעקוב אחר התובעת, וכך היה מתגלה הנגע הסרטני מוקדם יותר. במקרה כזה היה ניתן להסתפק בניתוחים פשוטים השומרים על פריון האישה״, אמר ד״ר רמי מאור, מומחה במיילדות. לגבי הבדיקות שנעשו לאחר מכן אמר כי ״התרשלות הצוות הרפואי במקרה זה זועקת לשמיים״.
כיום חובקים זינגר ובעלה תינוק בן שבעה חודשים, שאותו הביאו בהליך פונדקאות. ״זה לא היה פשוט נפשית וכלכלית, כי הליכי הפונדקאות יקרים נורא, אבל בסוף הצלחנו״, סיפרה, ״עם זאת, נאלצתי לוותר על חוויית ההריון. אם למדתי משהו מכל העניין, זה שחייבים להתעקש כשמרגישים שמשהו לא תקין״.
ממכבי שירותי בריאות נמסר בתגובה: ״קיבלנו את כתב התביעה, אנו לומדים את פרטיו ונמסור התייחסות מפורטת בבית המשפט״.