מהפכה אצל נשים עקרות. יתכן כי בקרוב יחלו להשתיל רחם בנשים שאינן יכולות ללדת.
שישה רופאים מקליבלנד בארצות הברית, קצרו לאחרונה את איבריה של אישה שנפטרה וביקשה לתרום את איבריה. במהלך הניתוח הצוות הסיר את הרחם שלה בניתוח מורכב מכיוון שזהו איבר שבדרך כלל לא מוסר. הניתוח ארך תשעים דקות ובסיומו הרחם היה בידי המנתח. הניתוח היה ניסיוני כדי לבדוק את ההליך ובמהלך החודשים הקרובים, מנתחים בקליבלנד מצפים להיות הראשונים בארצות הברית שישתילו רחם באישה עקרה, כך שהיא תוכל להיכנס להריון וללדת.
הנשים המועמדות לניתוח הן נשים שנולדו ללא רחם, שהסירו אותו בשל גידול או נשים שיש להן נזק ברחם. ההשתלות יהיו זמניות כאשר הרחם יוסר לאחר שהנשים ילדו כדי שהן יוכלו להפסיק לקחת תרופות בשביל שגופן לא ידחה את ההשתלה. השתלת רחם היא גבול חדש שייקבע בהשתלות איברים, לאחר שמומחים כל הזמן מחדשים ומרחיבים את הגבולות, גם מבחינה רפואית וגם מבחינה אתית. אם ההליך יעבוד, נשים רבות יוכלו ללדת. נתונים שפורסמו מעלים כי כ-50 אלף נשים בארצות הברית עשויות להיות מועמדות לכך אך יש גם סכנות פוטנציאליות לניתוח. הנשים יעמדו בפני סיכון של לקיחת תרופות כדי שגופן לא ידחה את ההשתלה. אלו תרופות שלא כמו במקרה של חולי לב או כבד, שזקוקים להן כדי להציל את חייהם, עלולות לסכן את חייהן. בנוסף, ההריונות שלהן ייחשבו בסיכון גבוה.
עד כה שמונה נשים מכל רחבי ארצות הברית החלו את תהליך המיון בתקווה להיבחר להשתלה. אחת המועמדות, בת 26, אימצה שני ילדים וסיפרה שהיא עדיין רוצה להיכנס להריון וללדת. היא נסעה יותר מ-1,000 קילומטרים למרפאה, כשהיא משלמת את כל הוצאותיה וביקשה להישאר אנונימית. "אני משתוקקת להשתתף בניסוי", היא אמרה. "אני רוצה את בחילות הבוקר, כאבי הגב ואת הנפיחות ברגליים. אני רוצה להרגיש את התינוק זז. זה משהו שאני רוצה מאז ומתמיד".