מי לא מכיר את התסכול, רוצים לנשנש משהו מתוק אבל לא רוצים להגזים בקלוריות. מתלבטים מה להכין לארוחת בוקר? מחפשים פתרון לארוחת ביניים בתפריט דיאטטי? זה הזמן למשהו קטן וטוב. ד"ר מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב-"103FM" תכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התכנית, היא משתפת את מאזיניה במתכונים מומלצים. והפעם, רוזמן משתפת במתכון לחטיפי בריאות העשויים ממרכיבים טבעיים ובריאים. כל החטיפים עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמין B, ברזל, מגנזיום, אבץ וחומצות שומן חשובות.
המצרכים:
• כוס שיבולת שועל - בעדיפות לשיבולת שועל "גרוסה עדין"
• 4 כפות אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, גרעיני דלעת ושקדים קצוצים
• 2 כפות צימוקים או חמוציות או דובדבנים מיובשים
• 2 כפות שמן קוקוס
• 5 כפות שטוחות דבש
• 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מערבבים הכל לעיסה
2. שוטחים על תבנית אפייה מלבנית ("אינגליש") משומנת, עדיף על נייר אפייה
3. אופים כרבע שעה ב-180 מעלות
4. מוציאים, חותכים לצורת חטיפים מאורכים
5. מחזירים לתנור ואופים כ-5 דקות נוספות
בכל חטיף בריאות כ-115 קלוריות, וניתן לאכול אותו כתחליף לארוחת בוקר בריאה וכיפית יחד עם הקפה, או כפתרון לארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה.