אתרי ההיכרויות האינטרנטיים והרשתות החברתיות הגבירו בשנים האחרונות את תופעת ה"מיקבול", שבה אנשים יוצאים לדייטים עם שני אנשים או יותר במקביל. כלומר, גבר מתראה עם שתי נשים או יותר, או אישה עם שני גברים או יותר, ובתהליך של ברירה טבעית לבסוף בוחרים את הטוב שבכולם כבן זוג. עדי קמחי, מאמנת לזוגיות, שוחחה על הנושא עם גבי גזית ב-103FM: "התופעה הזו רווחות יותר ויותר. היא הגיעה מהעולם הדיגיטלי, מחיפוש הזוגיות ברשת וריבוי האופציות, מעין תוצר של תרבות האינסטנט".

"ככל שאדם מתכתב ברשת עם יותר מועמדים, אי אפשר לדעת לאן אותה התכתבות תוביל", הסבירה. "ה'מיקבול' מתחיל בהתכתבות עם כמה במקביל, והבעיה מתחילה כשההבשלה לצאת לדייט קורית גם במקביל. לרוב 'ממקבלים' בדייטים הראשונים. למעשה, אף אחד לא רוצה את זה, אבל אנחנו גם לא יודעים מה אנחנו מפספסים. מצד שני, אנחנו לא יודעים אם האדם שאנחנו יוצאים איתו כרגע לא 'ממקבל' בעצמו. זה מאוד מאוד טריקי ומתכון די עגום להתחלה של קשר, אבל הרבה מאוד אנשים עושים את זה".




"האם זה בסדר או לא בסדר, התשובה טמונה בעד כמה ועד מתי 'ממקבלים'. אני חושבת שברגע שזה גולש משניים-שלושה דייטים זו כבר תופעה די מגונה, באמת משהו מאוד לא יפה ומאוד לא פייר", הוסיפה קמחי. "אדגיש שיש הבדל בין לנהל שתי מערכות יחסים במקביל ולהסתיר אותן את מהשנייה, לבין 'למקבל' בדייטים הראשונים, שבעיני זה מפעיל הרבה מאוד עומס על ה'ממקבל' עצמו. כבר נתקלתי באנשים שמנהלים רשימות מה כל אחד מאלה שהם יוצאים איתם אמר, כדי שלא להתבלבל בין הקנדידטים השונים. כך שזו תופעה שגם מאוד מבלבלת את ה'ממקבל' וגם מאוד לא פיירית כלפי האדם שבלב שלם ובתום ליבו לא חושב שיש עוד מישהו ברקע. אבל האם אפשר לשפוט את ה'ממקבלים'? לא".

גזית שאל מה קורה אם בא לו לצאת עם שתי בחורות במקביל במשך חודשיים. "זה כבר עניין של גבולות המוסר והטעם הטוב", השיבה קמחי. "זה כבר עובר מ'מיקבול' להונאה. זה כבר ממש לשקר לגמרי, לעשות משהו מאוד לא פיירי. כל מי שנמצא באתרי היכרויות באיזשהו שלב מבין את זה. וזה באמת לבחור מתוך איזשהו קטלוג של בני אדם. בשלב מסוים אחרי שלושה דייטים לגיטימי לשאול האם אנחנו אקסקלוסיביים או לא. כלומר להעלות את זה, בדרך כזו או אחרת. זה בהחלט משהו שעולה".