מור מרחיבה את שירותי האבחון: השקת בדיקת קפסולה מתקדמת לסקירת המעי הדק

רשת המכונים הודיעה על שירות חדש שמתבסס על טכנולוגיית PillCam | ד"ר ניקי ליברמן, מנהל רפואי של מכון מור: "הבדיקה אמורה לסייע לאבחון של תהליכים במעי הדק, שלרוב לא ניתן לדימות באמצעים נוחים אחרים"

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
מכון מור
מכון מור | צילום: יחצ
2
גלריה

רשת מכוני "מור" הודיעה הבוקר על הרחבת שירותי האבחון והשקת שירות חדש ומתקדם לביצוע סקירת המעי הדק באמצעות קפסולה אנדוסקופית – בדיקה חדשנית, לא פולשנית, המספקת תמונה אבחנתית מקיפה ומדויקת. הבדיקה מבוססת על טכנולוגיית PillCam המתקדמת, המשלבת יכולות בינה מלאכותית ומאפשרת סריקה איכותית של המעי הדק – אזור שקשה להגיע אליו באמצעים אנדוסקופיים רגילים.

למי מיועדת הבדיקה?

הבדיקה מיועדת למטופלים במצבים הבאים:

מהלך הבדיקה:

הבדיקה מתחילה בקבלה רפואית הכוללת תשאול מקיף והסבר מפורט. לאחר מכן המטופל בולע קפסולה זעירה המצוידת במצלמה, ומחובר למקלט ייעודי באמצעות חגורה. הקפסולה משדרת תמונות לאורך מערכת העיכול, ללא צורך בפעולה פולשנית. המקלט מוסר לאחר כ-12–14 שעות, והנתונים מועברים לפענוח על ידי רופא גסטרואנטרולוג בכיר. תוצאות הבדיקה מועלות למערכת "מור" ונשלחות לרופא המפנה.

לאחר קבלת הבקשה לבדיקה, רופא בכיר מטעם "מור" בוחן את ההתאמה הרפואית של המטופל. עם אישור הבדיקה, מתואם מועד ונשלחות הנחיות הכנה מפורטות. במקרים מסוימים ייתכן צורך בבדיקת קפסולה מקדימה.

בדיקה חדשה במכון מור לסקירת המעי הדק
בדיקה חדשה במכון מור לסקירת המעי הדק | צילום: יחצ

בשורה למטופלים ולרופאים

תגיות:
רפואה
/
מכון מור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף