בגרמניה מצאו דרך חדשה למתוח ביקורת על ישראל. בית משפט מחוזי בעיר וופרטאל אישר את החלטתה הערכאה הנמוכה יותר, שניסיון להצית בית כנסת בעיר על ידי שלושה אנשים ב-2014 הוא למעשה הבעת ביקורת לגיטימית של מדיניות ישראל.



יוהנס פינל, דובר בית המשפט, הסביר בהצהרה את החלטת בית המשפט. שלושה פלסטינים גרמנים ביקשו להצית בית כנסת באמצעות בקבוק תבערה בחודש יולי 2014. בית משפט השלום בעיר קבע כי השלושה רצו למשוך תשומת לב למבצע צוק איתן ופסק כי המניע לניסיון לא היה אנטישמיות.



השלושה נידונו לעונש מאסר על תנאי. המתקפה גרמה לנזק של 800 יורו לבית הכנסת. השופטים נימקו את החלטתם בכך שהנאשמים שתו אלכוהול ולא ובאי בית הכנסת לא נפגעו.



נער בן 13 שגר ליד בית הכנסת הבחין בלהבות, הודיע על כך למשטרה. כמה ימים לפני ניסיון ההצתה, ריסס אלמוני כיתוב "לשחרר את פלסטין" על קיר בית הכנסת.



לאחר החלטת בית משפט השלום בעיר, תקף וולקר בק, חבר פרלמנט מהמפלגה הירוקה, את פסק הדין ואמר כי "המתקפה על בית הכנסת נבעה מאנטישמיות" וביקר בחריפות את טענת בית המשפט שמטרתה היתה למשוך תשומת לב לעימות בעזה. "מה ליהודים בגרמניה ולעימות במזרח התיכון? תהה בק, כמו שיש לנוצרים, לא דתיים או מוסלמים בגרמניה - כלום. הבורות של השופטים לגבי אנטישמיות מדאיגה יהודים רבים בגרמניה".



בית הכנסת המקורי בעיר וופרטאל נשרף במאורעות "ליל הבדולח "ב-1938.