ועדת הסחר הפדרלית של ארצות הברית החלה בחקירה כדי לבדוק האם פייסבוק הפרה את החוזה מול המשתמשים שלה, בכך שהעבירה מידע עליהם לחברה חיצונית. כך דווח היום (שלישי) בבלומברג. על פי הדיווח, הבדיקה החלה בעקבות התפוצצות פרשת קיימברידג' אנליטיקה בסוף השבוע שעבר.
עוד דווח באתר הטכנולוגיה the verge כי בפרלמנט הבריטי ביקשו מצוקרברג עצמו להגיע ולהעיד על הדרכים שבהן פייסבוק שומרת ומגינה על המידע של הגולשים. דמיאן קולינס, ראש וועדת הטכנולוגיה המדיה והספורט כתב למנכ"ל החברה כי עליהם "להבין את הבעייתיות והסיכונים בכך שמידע של גולשים נלקח מבלי ידיעתם ונעשה בו שימוש".
הוא הוסיף: "הגיע הזמן לשמוע התייחסות מגורם בכיר בחברה, שידבר על הכישלון הקטסטרופלי הזה". במכתב הוא ביקש מצוקרברג עצמו להעיד בפני הוועדה, אך הצהיר כי יסתפק בהגעת גורם בכיר כלשהו. המכתב אינו דורש הגעה לעדות בפני הוועדה, אך ייתכן כי הדבר יקרה. לפייסבוק יש עד ה-26.3 להגיב למכתב.
פרשת קיימברידג' אנליטיקה התפוצצה אחרי שכריס וויילי, עובד לשעבר בחברת איסוף המידע קיימברידג' אנליטיקה, שעבדה יחד עם קמפיין טראמפ, חשף בשיחה עם האובזרבר הבריטי כי החברה הצליחה להשתלט על כ-50 מיליון חשבונות פייסבוק של מצביעים אמריקאים כדי להשפיע על אופן הצבעתם בבחירות.