היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, סבור כי, ״אין מניעה משפטית ליישם את המהלך המוצע על ידי משרד הפנים״ ביחס לאוכלוסיית מהגרי העבודה הבלתי חוקיים. זאת נוכח עמדת משרד החוץ, לפיה אין שינוי בחוות דעתם בדבר התנאים המתקיימים במדינות אליהן יוחזרו המגורשים.

 בדיון שנערך בהשתתפות היועץ המשפי לממשלה הוא קבע הבוקר (חמישי) כי במסגרת הליך הגירוש יתבצעו בקרה וליווי של משרד הפנים לבחינת דרכי הקליטה של המסתננים במדינות השלישיות, וכי לא נשקפת סכנה לחייהם של המגורשים. היועץ הנחה את משרד הפנים לקיים דיון נוסף במידה ו״יחולו שינוי של ממש בקריטריונים״. 
במשרד המשפטים מסבירים כי לאור ההחלטה של משרד הפנים, בכוונתם לממש את מה שמוגדר כ״חלופת השימוש באפשרות היציאה למדינות שלישיות בטוחות״, היינו גירושם של מי מבין המסתננים שלא יקבל מעמד של פליט או מבקש מקלט, בהתאם להסכמות שגובשו עם אותן מדינות במתווה שאישר ראש הממשלה, בנימין נתניהו בשנת 2013.

וינשטיין: אם השוהה אינו משתף פעולה הוא לא ישוחרר ממעצר

באותה עת פרסם היועץ וינשטיין עמדה, לפיה, על מנת לגרש מסתננים, יש לוודא כי מתקיימים תנאים הנדרשים ביחס למדינות השלישיות שאליהן אמורים לצאת המסתננים. בשעתו, לקראת תחילת יישום המהלך של גירוש מסתננים  נבחנו תנאים אלו על ידי היועץ המשפטי לממשלה על בסיס חוות הדעת של משרד החוץ ועל בסיס ההסכמים שנחתמו עם המדינות האמורות, ונמצא, לדעת היועמ״ש, כי המדינות השלישיות אכן עומדות בתנאים הנדרשים. 

במשרד המשפטים הגיבו לעמדת היועמ״ש ביחס לגירוש המסתננים ואמרו כי ״ לאור עמדת משרד החוץ לפיה אין שינוי בחוות דעתם בדבר התנאים המתקיימים במדינות השלישיות ונוכח התחייבות משרד הפנים לקיים דיון נוסף במידה שיחול שינוי של ממש בקריטריונים המגדירים את אוכלוסיית היעד  – סבור היועץ המשפטי לממשלה כי אין מניעה משפטית ליישם את המהלך המוצע על ידי משרד הפנים. יצוין כי בדיון שהתקיים אצל היועץ הודיע משרד הפנים כי עם תחילת יישום המהלך יתבצעו בקרה וליווי של משרד הפנים לבחינת דרכי הקליטה של המסתננים במדינות השלישיות״. 
בנוסף, היועמ״ש התייחס גם לשאלת המעצר של המסתננים המועמדים לגירוש ולא ישתפו פעולה, וקובע כי ״מקום בו הרחקתו של שוהה שלא כדין נמנעת בשל היעדר שיתוף פעולה מלא מצדו, הוא לא ישוחרר ממעצר. חוקתיותו של סעיף זה אושרה בעבר על ידי בית המשפט העליון״.