משרד החינוך מרחיב את בחירת בתי הספר היסודיים בתוך מערכת החינוך: בשנת הלימודים הבאה (תשע"ז) התוכנית תגדל ותפעל ב־850 בתי ספר בכ־45 רשויות, כשהשנה, תשע"ו, פועלים במסגרת התוכנית, כ־700 בתי ספר בכ־30 רשויות מקומיות. מנתוני משרד החינוך עולה כי אחד מכל חמישה תלמידים שלקחו חלק בפיילוט בחר ללמוד בבית ספר אחר מזה שאליו הוא שויך באופן טבעי. בנוסף, עולה מהנתונים כי למעלה מ־90% מהילדים קיבלו את העדיפות הראשונה של בחירתם.
הרשויות אשר לוקחות חלק בתוכנית כוללות בין היתר: דימונה, ראשון לציון, יבנה, אשקלון, פתח תקווה, בת ים, נתניה, חיפה, עפולה, חדרה, בית שאן, בית שמש, אופקים, שדרות, גדרה ומצפה רמון.
יצוין, כי עד לפתיחת אזורי הרישום, שיבוץ התלמידים בבתי הספר נעשה בכפוף לאזור הרישום שבו התגורר התלמיד. המשרד והרשויות המקומיות השותפות למהלך, משנים את מתכונת הרישום כך שהורים לתלמידים הצפויים לעלות לכיתה א', וכן במעבר לחטיבות הביניים, יוכלו לבחור את בית הספר שבו ילמדו ילדיהם מתוך מבחר של בתי ספר המצויים ביישוב.
אוכלוסיות מוחלשות מקבלות, במסגרת יישום התוכנית, מענה נרחב במנגנון הוויסות והבקרה וגם בקבלת מידע מונגש על מנת לאפשר בחירה במוסד החינוכי תוך שמירה על עיקרון של שוויון הזדמנויות עירוני.
"עולה כי התוכנית זוכה לשביעות רצון רבה, לתמיכה ולהערכה מכל הנוגעים בדבר. יתרה מכך, מרבית ההורים מכירים בתוכנית כמשפרת את רמת החינוך והמוניטין היישובי", טוענת דנה ישראלי, הממונה הארצית על התוכנית.
לדבריה, צוותי החינוך וההורים מבינים שמדובר במהלך אסטרטגי יישובי, שמסייע להתמודד עם אתגרים מערכתיים כגון: חוסר איזון מספרי ואיכותי בין בתי ספר, זליגת תלמידים חזקים מחוץ ליישוב, שוויון הזדמנויות ביישוב ותחרות חיובית המדרבנת את בתי הספר. במשרד החינוך מדגישים כי "בחירה הוגנת ושקופה מביאה לכך שמרבית ההורים מודעים לאפשרותם לבחור בין בתי ספר. לכל ילד מגיע לבחור בית ספר וללמוד בבית ספר המתאים לו, ולא בהכרח בבית הספר הקרוב למקום מגוריו".