היה זה אי אז ב־91'. ביוון נערך טורניר לעלייה לאליפות אירופה, שעתידה הייתה להתקיים באותה שנה בארץ. עד אז, נבחרת ישראל בכדורסל נשים לא העפילה לאליפות הזאת. ענת דרייגור וחברותיה ניצחו בדקה האחרונה את היווניות המארחות, עשו היסטוריה בעלייתן לאליפות, וסיימו אותה באחד משמונת המקומות הראשונים כנבחרת מערבית יחידה לצד נבחרות חזקות ממזרח אירופה. “הרגשנו תחושה עילאית מעצם הידיעה שהבאנו כבוד למדינה", מספרת דרייגור, בלי לעשות עניין גדול מכך שהיא סיימה כמלכת הסלים של אותה אליפות, ובהמשך נבחרה ללא עוררין כשחקנית היובל על ידי איגוד הכדורסל וכונתה “מיקי ברקוביץ' של כדורסל הנשים". “מיקי היה שחקן ענק ולכן הכינוי הזה היה לגבי מחמאה בלתי רגילה", היא אומרת, “אבל מחמאות כאלה לא חיפו על הפער בתנאים בין כדורסל הגברים לכדורסל הנשים. תמיד קופחנו ונאלצנו להיאבק על התנאים, כולל איומים בשביתה מפעם לפעם. ידענו שהזיעה של כדורסלן לא חשובה יותר מזיעה של כדורסלנית והגיע לנו יותר".
לעומת היום, כשכדורסלנים וכדורסלניות מחליפים קבוצות כמו גרביים, דרייגור הייתה בקריירה המזהירה שלה שחקנית של קבוצה אחת בלבד בארץ - אליצור חולון. “לצערי, היום הולכים בספורט אחרי הכסף, שהפך לערך עליון ומשחקים היכן שמשלמים יותר, בלי שיקולים של נאמנות למועדון", היא אומרת, “ככל שהופנו אלי לא אחת הצעות מפתות, שמרתי אמונים למועדון שלי".
אחד הסיפורים שנכרכו בנבחרת “שלה" היה משחק בגרמניה נגד הנבחרת שם, או נגד קבוצה מקומית, דרייגור איננה זוכרת בדיוק, שנפל על יום השואה: “מכיוון שלא קיבלנו שום הנחיה איך לנהוג, עלינו לשחק ביום ההוא מתוך תחושת גאווה אמיתית של ‘אחרי שרציתם להשמיד אותנו, באנו לנצח אתכם'. מבחינתנו זה היה הדבר הכי מדהים שהיה יכול להיות. אבל כשנודע על כך בארץ, סערו הרוחות ואז נקבע שביום השואה לא משחקים כדי שלא לפגוע ברגשות".
מדוע גם הפעם יצאת רק לשנה?
חרדה להפסיד
בשנת 94' והיא בת 34, תלתה דרייגור את הנעליים. היא באה מוכנה לפרישה. הנערה שנאלצה לעבור לאקסטרני סיימה בבגרותה תואר ראשון ושני במדעי הרוח באוניברסיטה. וכשהבינה שהגיע הזמן גם להביא ילדים לעולם, היא נישאה לחבר שלה, ד"ר יצחק קדמן, מייסד והמנכ"ל הפורש של המועצה לשלום הילד.
ד"ר קדמן הציע את שמות בנותיהם בהשראת הקריירה הספורטיבית המפוארת של רעייתו. לבכורה, כיום בת 21, קראו שיא, ולבת השנייה, כיום בת 16, קראו מיטב. כשהיה ברור לדרייגור שלא תלד עוד, החליטה לממש את עצמה גם בתחום האימון, ובין הלידות, לפעמים עם תינוקות בסלקל, אימנה את הפועל גליל העליון, אז קבוצת צמרת בליגת־העל לנשים; את הקבוצה “שלה" - אליצור חולון - “כשזכינו בגביע המדינה איתי כמאמנת זאת הייתה בשבילי סגירת מעגל"; ואת נבחרות הקדטיות והעתודה. כוכבות הנבחרת הלאומית של היום היו בין חניכותיה.
ב־2005, “כדי להיות קרובים לטבע", עברה המשפחה להתגורר במושב מסילת ציון שבפרוזדור ירושלים. כשהציעו לדרייגור להקים קבוצת נשים באזור, נענתה לאתגר, כשבמקביל עבדה כקצינת אשראי בבנק לאומי. דרייגור הקימה את קבוצת הפועל מטה יהודה לנשים, ובגיל 45 “המופלג", הרגישה שהגיע הזמן לחזור למגרש לאחר 11 שנים שבהן לא נגעה בכדור כשחקנית. לדבריה, בקדנציה זו היא נהנתה מכל רגע: “בעיקר נהניתי מכך שבניגוד לעבר, יכולתי להרשות לעצמי גם להפסיד. לא האמנתי שכוחי עדיין במותני ויחסית לבנות אחרות הייתי טובה. רצתי, קלעתי ולקחתי המון ריבנאונדים. ואז עלה בקבוצה שלי הרעיון לשבור את שיא גינס, וזה קרה באמת במשחק חוץ בליגה הארצית נגד אליצור גבעת שמואל שבו קלעתי לא פחות מ־136 נקודות. אפילו סטפן קרי, כוכב גולדן סטייט, לא הגיע לכך. הרעיון לשיא לא היה שלי, אלא של חברותי לקבוצה. ברקע עמד מול עינינו שיא גינס הקודם, 118 נקודות למשחק, שנקבע על ידי אורנה אוסטפלד, כיום מאמנת א.ס. רמת השרון. המחשבה הייתה שאעבור אותה בנקודה, ואיכשהו הצטרפו למאזן עוד 18 נקודות. תוך כדי המשחק לא נתנו שיראו עלינו שאנחנו הולכות לשבור שיא. רק ברבע האחרון שחקניות הקבוצה היריבה הרגישו שכמעט כל המסירות הלכו אלי. כשהעירו על כך, הן קיבלו הסבר שזה בגלל שיש לי יום הולדת".
"ליגת־העל לא נעימה"
פרשת מספורט בכלל?
שוביניזם?
השאלה איך היא רואה את עתיד כדורסל הנשים בארץ מקפיצה את דרייגור: “לצערי, מחקים בו יותר מדי את כדורסל הגברים, שמחקה את הכדורסל בארצות הברית. ליגת־העל לא נעימה כיום מכל הבחינות ומונעת בעיקר משיקולים של כסף. נותנים עדיפות לכדורסלנים ולכדורסלניות זרים מפני שעליהם הקבוצות משלמות רק 10% מס. זו לא הדרך לקדם את הכדורסל בארץ. חייבים להגדיל את התקציבים ולחלק אותם בצורה שוויוניות בין נשים וגברים בספורט".