בשגרת היום העמוסה אנחנו נוטים להתייחס לדברים בסיסיים כמו כניסה לבית כאל מובנים מאליהם, אלא שעבור דיירים ברחוב הס 17 א' בחיפה - חלקם קשישים ונכים - הדבר לא מובן בכלל. זאת, מכיוון שגרם המדרגות של הבית שבור. במשך השנים התקיימו משאים ומתנים בתקופות שונות מול העירייה ואף בבתי משפט והעיריה הבטיחה לקחת על עצמה את התיקון והשיפוץ. לצער הדיירים ובעלי הדירות לא נעשה דבר עד היום. 
 
הבניין ברחוב הס
"עד כה השתמשנו כולנו במדרגות של בניין הס 19, אבל הפריע להם השימוש הממושך והם החליטו לשים לזה סוף ולנעול את השערים על מנעול", אומר גדי ויטנר, נציג בעלי הדירות והדיירים בבניין. לדבריו, "כשרצינו לפני שנתיים לשפץ את המדרגות הנעולות נתקלנו בבריונות של דיירי בניין 17 השכן ובאומרם שהמדרגות הללו לא חוקיות ואין לנו אישור לשפץ אותן ואף עשו הכול על מנת למוטט את המדרגות כדי לעקב את עבודות השיפוץ".
 לטענתו, "כרגע מפרידים בין העולם החיצון לכניסת הבניין, למעלה מ-130 מדרגות לא בטוחות, מסוכנות, מחליקות, רעועות, חשוכות ואין מצב לעבור בהן מידי יום מבלי להיפגע ובעיקר בימי חורף גשומים. אולי תביעה על סך מיליונים של מי שיפגע חלילה בטיול מבוכים האין סופי הזה לביתו יעיר את העירייה לעשות מעשה ולתת את הפתרון ההולם שזה נגישות נוחה לכניסת לבניין המגורים".

הבניין ברחוב הס . צילום:.גדי ויטנר
הבניין ברחוב הס . צילום:.גדי ויטנר
 

למצב הזה השלכות קשות על חיי הדיירים. "לא ניתן לפנות זבל, אין דואר שמגיע, עוזרים לכולם להעביר קניות הביתה. באמת קשה. במצב חירום אין גישה לכוחות הצלה ותראה מה הולך שם אפשר בקלות למעוד במדרגות לא בטיחותיות אלו. העירייה מתנהגת בבריונות כלפי תושבים שמשלמים מיסים כחוק. היו מדרגות מאז ומעולם מאז הקמתו של הבניין כיצד העירייה מתעלמת מכך? בושה לאלו שאמורים לעבוד למען התושבים ככה להתנער ממצוקות תושבי העיר?".
 
מהעירייה נמסר בתגובה: "מדובר בגרם מדרגות שנבנה בשטח פרטי ללא היתר והפך עם השנים למסוכן. אין בסמכותנו להכשיר מדרגות בשטח פרטי או לכפות בו קיום מעבר".