ארגון לקט ישראל בדק באמצעות חברת BDO את סך בזבוז המזון בתקופת החגים. על פי הנתונים שסקרו את המצב בשנה החולפת, משק בית ממוצע מוציא על מזון בתקופת חגי תשרי כ־2,800 שקל, מתוכם כ־420 שקל הם על מזון עודף שנזרק. זאת, לעומת ממוצע חודשי של כ־2,500 שקל בשאר ימות השנה, שמתוכם כ־380 שקל הולכים לאיבוד.
עוד עולה מהבדיקה כי סך הוצאות משקי הבית על פירות וירקות בתקופת החגים עומד על כ־1.4 מיליארד שקל, שמתוכם נזרקים כ־50 אלף טון בשווי של כ־370 מיליון שקל. היקף מכירות המזון בחודש החגים נאמד בכ־7 מיליארד שקל, שמתוכם אובדים כ־230 אלף טונות מזון בשווי של כ־1.9 מיליארד שקל.
רק אתמול עדכנו כי כחמישית מהאוכלוסייה בישראל מדווחת על צמצום בצריכת המזון בחג כתוצאה מאילוצים כלכליים. כך, מצד אחד יותר מזון נזרק בחגים, כשמנגד עולה הביקוש מצד נזקקים ועמותות למזון בתקופה הזאת. ועדיין מעטות החברות העסקיות והקמעונאיות בתחום המזון, ההסעדה והאירוח, שתורמות את עודפי המזון שלהן ישירות לנזקקים. האבסורד החברתי הזה, למרבה הצער, צפוי לחזור גם השנה.