"ממשלה שמסרבת לקחת אחריות ומסרבת לתת תשובות"
ונקרט: "לא אוכל לשתוק יותר. היום אני עומד כאן עם המון אומץ. והאומץ נדרש, כי להגיד את דעותיי, במדינה שלי, במציאות ימינו, דורש חוסן בלתי יתואר. מרגע חזרתי, אני ממשיך להיות עד להקטנה, השתקה וטיוח של הדבר הנורא ביותר שקרה לי אישית, לסובבים אותי ולמדינה שלנו מאז הקמתה. ואני מבין את זה עכשיו, הם רוצים שנשכח. שמשפחות שלמות שאיבדו את יקיריהן, פשוט ישכחו. הם רוצים שנתפאר בעסקים גדולים בלי להכיר בכישלון. להודות בחולשות זה העוצמה האמיתית שלנו, רק ככה נגדל כאן".
עוד הוסיף ואמר: "אני זוכר כששוחררתי, ועלתה סביבי סוגיית ועדת החקירה הממלכתית. הייתי בהלם מוחלט. מה? שנה וחצי עברה ועוד לא התחילו חקירה? איך זה ייתכן? חשבתי שזה עניין של הליך מנהלתי או פשוט המכשול של לקיים את זה בזמן מלחמה. אבל לא. זה פשוט ממשלה שמסרבת לקחת אחריות ומסרבת לתת תשובות לעם שלם".
ונקרט כיוון את הביקורת ישירות לממשלה ולעומד בראשה ואמר: "אירועים? טבחו בנו מכל עבר, כלוא אותנו במיגוניות והעלו אותנו באש. זו ממשלה שמסרבת לקחת אחריות ולתת תשובות לעם שלם. עבורי? לפני תשובות אני רוצה הבטחה שזה לא יקרה שוב. יש אלפי משפחות שרק רוצות תשובות. האחריות היא על המוביל. טבח ה-7.10, חיים ומוות, פציעה נפשית של עם שלם. זה לא ימין ולא שמאל, ועדת חקירה זה לכל העם. אגיד לכל המשתיקים והמטיחים - אנחנו זוכרים תמיד, תנו את המעט הכבוד שמגיע לנו".