אביחי מנדלבליט היועץ המשפטי לממשלה התייחס לביטול מתווה הגז הטבעי על ידי בג"ץ ואמר כי יגבש פתרונות משפטיים להגשמת מתווה הגז, ותחילה כתב כי הוא "מבהיר את המובן מאליו, לפיו רשויות המדינה יכבדו כל פסיקה של בית המשפט העליון ויפעלו לפיה". עוד נמסר מטעמו, כי "אנו לומדים את פסק הדין על מנת לבחון פתרונות משפטיים שיאפשרו לממשלה להגשים את מדיניותה. מובן כי פתרונות אלה יהיו חייבים לעלות בקנה אחד עם הכרעת בית המשפט העליון".
קודם לכן, הגיב בחריפות ראש הממשלה בנימין נתניהו להחלטה ואמר כי "החלטת בג"ץ מאיימת קשות על פיתוח מאגרי הגז של מדינת ישראל. ישראל נתפסת כמדינה עם התערבות משפטית מוגזמת שקשה לעשות בה עסקים". "בוודאי שלאיש אין מה לחגוג על כך שהגז עלול להישאר במעמקי הים ושמאות מיליארדי שקלים לא יגיעו לאזרחי ישראל", הוסיף נתניהו, "נחפש דרכים אחרות להתגבר על הנזק הקשה שנגרם לכלכלת ישראל בעקבות פסיקה תמוהה זו".
ההחלטה הדרמטית בבג"ץ הביאה לתגובות דרמטיות לא פחות: שר האנרגיה יובל שטייניץ אמר כי "מדובר בהחלטה אומללה. החלטה שהשלכותיה השליליות על פיתוח משק הגז, על הביטחון האנרגטי, על כלכלת ישראל, ועל אובדן ההכנסות למדינת ישראל ואזרחיה, עלולות להיות קשות ביותר- ואולי אף בלתי הפיכות".
השר שטייניץ יצא נגד החלטת בית המשפט העליון וטען כי החלטתו היא בלתי סבירה ואפילו לא דמוקרטית: "לאחר שנים של עיכובים, גיבשתי עם כניסתי לתפקיד את מתווה הגז למען אזרחי ישראל. העובדה ששישה חודשים לאחר אישור המתווה בממשלה בכנסת, ומספר שבועות לאחר התנעת התהליך לפיתוח לוויתן - בית המשפט העליון מחליט להחזיר אותנו לאחור, היא בעיני בלתי סבירה. עם כל הכבוד לבית המשפט העליון, לעניות דעתי התערבות מסוג זה בהחלטות הממשלה והכנסת לא הייתה מתרחשת בדמוקרטיות מערביות אחרות במצב דומה".
מהצד השני של המתרס, ח"כ שלי יחימוביץ' התרגשה עד דמעות כששמעה על החלטת בג"ץ: "יש שופטים בירושלים. נצחנו נצחון סוחף ועצום. שופטי בג"צ ביטלו את "פסקת היציבות" ועמה בטל בעצם מתווה הגז כולו. יודעת שלמנהיגות אסור לבכות... אבל יש לי דמעות בעיניים", כתבה בעמוד הפייסבוק שלה.
שופטי בג"ץ החליטו לפסול את מתווה הגז
קודם לכן, הוחלט בבית המשפט העליון כי מתווה הגז נפסל. ברוב של ארבעה שופטים מול אחד, קבעו שהחלטת הממשלה לא חוקתית וכי סעיף היציבות הרגולטורית אינו יכול לחייב ממשלות עתידיות והוא עומד בסתירה לדמוקרטיה.