עיריית ירושלים תעביר לעיתונאי מעריב, בן כספית, מידע אודות העסקתה של שרה נתניהו, אשת ראש הממשלה, כפסיכולוגית. כך קבע היום (ראשון) בית המשפט המחוזי בעיר. השופט קיבל באופן חלקי את עתירתו של כספית וקבע כי העירייה תמסור לו את מועד תחילת העסקתה של נתניהו, את הגדרת היקף משרתה בשנה האחרונה, מספר שעות עבודתה בחודש ומידע על הפסקות בתקופת העסקתה שנמשכו מעל 30 יום בשנה האחרונה. כמו כן תשלם העירייה לכספית הוצאות משפט בסכום של 7,500 שקל.                        
 
השופט, ארנון דראל, דחה את עתירתו של כספית בכל הנוגע לבקשתו לקבל מידע אודות תחומי האחריות של נתניהו במסגרת תפקידה, זהות האחראי עליה, זהות המוסדות החינוכיים להם היא נותנת שירותים וכן תלונות ופניות בקשר לתפקודה והאופן שבו טופלה ונבדקה. "לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את העתירה באופן חלקי, במובן זה שהעירייה והממונה יחויבו במסירת חלק מהמידע המבוקש", כתב השופט בהחלטתו. 
 
"אין להתעלם מכך שאין מדובר בעובדת 'רגילה', הדומה לאלפי העובדים האחרים בעירייה, אלא למי שהיא לצד עבודתה גם דמות ציבורית מוכרת", נימק השופט. "אכן, אין בכך שאדם הוא בן או בת זוג של מי שממלא תפקיד ציבורי בכיר, ראש ממשלה, שר או נושא משרה, בכיר אחר, כדי להצדיק את הפגיעה בפרטיותו, אך בעניינה של המשיבה הדברים שונים, ונקודת האיזון מצויה במקום המחייב מסירת מידע חלקי".
 
שרה נתניהו בכנס התמיכה ברה"מ בגני התערוכה. צילום: אבשלום ששוני
שרה נתניהו בכנס התמיכה ברה"מ בגני התערוכה. צילום: אבשלום ששוני

 
השופט ציין בהחלטתו את העובדה שנתניהו חושפת בפני הציבור בראיונות ובפרסומים בדף הפייסבוק, את דבר עבודתה כפסיכולוגית חינוכית, לצד תפקידה הציבורי כרעיית ראש הממשלה. "במצב דברים זה, שבו נעשה שימוש פומבי מצד המשיבה ומצד ראש הממשלה בעיסוקה המקצועי, הרי שקמה ההצדקה, הנובעת מהעניין הציבורי שהמשיבה וראש הממשלה מעוררים, למסירת מידע גם אם הדבר גורם לפגיעה בפרטיות".
 
את המידע שהשופט אישר לעירייה לא לחשוף נימק בצורך ביטחוני, בכך שאת שעות העבודה, את ימי העבודה ואת בתי הספר שבהן מבוצעת העבודה, מאפשר מעקב אחר תנועות אשת ראש הממשלה והמאבטחים הנלווים אליה.   
 
כספית הגיש בחודש פברואר את העתירה המנהלית, בה ביקש לקבל מעיריית ירושלים פרטים אודות העסקת נתניהו. את הבקשה נימק בכך שקיים עניין ציבורי רב במידע, בשל מסוגלותה למלא את תפקידה בעירייה במקביל למחויבויותיה כאשת ראש הממשלה; היותה עובדת ציבור המתוגמלת מקופת משלם המסים ומדאגה לטובת המוסדות החינוכיים והלומדים בהם, ש"היה מצופה שהשירותים המוענקים להם יוענקו באמצעות איש צוות מתאים.. שמרצו וזמנו מוקדשים לתפקיד זה ולא לעניינים אחרים", לשון העתירה.
 
בתגובתה לעתירה טענה נתניהו כי היא נובעת מיריבות אישית. בתגובה, שהוגשה לבית המשפט באמצעות בא כוחה, עורך הדין יוסי כהן, נכתב כי כספית "הכמין מעיני בית המשפט הנכבד את היריבות האישית בינו לבינה ואת הנימוקים האמיתיים להגשת העתירה".

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "עיריית ירושלים סברה שיש להתייחס לגב' נתניהו כמו לכל עובד אחד, ולאזן בין המידע שבגדר צנעת הפרט לבין המידע שניתן להעבירו בשקיפות. בית המשפט קיבל באופן חלקי את העתירה וסבר שלאור מעמדה המיוחד על העירייה למסור לגביה חלק מהמידע שאיננו מוסרים לגבי עובדים  אחרים. העירייה תפעל בהתאם לפסק הדין".